Final cu cartonașe și amenințări

26 May. 2009, 12:30 Campionat
Final cu cartonașe și amenințări

Dunărea nu a avut un meci greu sâmbătă, chiar dacă la un moment dat s-a văzut condusă. Din păcate, nu a reușit să gestioneze un scor care părea că o îndreaptă, sigur, spre victorie, în condițiile în care Enache (foto) a reușit o dublă.
Gazdele au început bine, s-au apropiat periculos de buturile adverse, însă nu au nimerit ținta. Au făcut-o, în schimb, cei din Buftea, prin Păun. Lăsat nesupravegheat în careul gălățean, jucătorul cu numărul 17 a împins mingea în plasă din mijlocul unui buchet de apărători.
După numai opt minute s-a restabilit echilibrul pe tabelă – gol Enache – care a executat impecabil o lovitură liberă, balonul străpungând „zidul”.
Nu au trecut decât patru minute și același jucător și-a dus echipa în avantaj, în urma unei faze spectaculoase: cursă pe dreapta, centrare precisă până la Enache, șut-bară-gol!

Jocul s-a liniștit, dar la timonă s-au aflat tot dunărenii. În mitanul al doilea presiunea la poarta oaspeților s-a accentuat, au apărut și fazele periculoase, însă majoritatea au fost tratate cu superficialitate. Au irosit bune oportunități ofensive V. Munteanu, Enache (de multe ori surprins și în ofsaid).
Și cum ocaziile se răzbună, în min. 75, Buftea s-a aflat la un pas de egalare, Marin șutând în bară. A fost semnalul de care dunărenii nu au ținut cont, semnal prin care oaspeții își anunțau intențiile. Peste numai două minute, Vrăjitoarea a înscris golul egalizator. Ocaziile create la poarta adversă, până la fluierul final, nu au avut sorți de izbândă, și meciul s-a încheiat la egalitate și cu câteva cartonașe galbene (2-6 scorul lor) și unul roșu – atacantul Păun.

Așa-zisa marea doamnă a fotbalului nostru (care și-a încercat norocul și în alte domenii), este vorba de Ana Maria Prodan, nu s-a putut abține de a-l amenința pe conducătorul jocului, cu reclamarea sa la Federație, după ce în timpul meciului l-a făcut în toate felurile pe central, folosind aproape întregul arsenal de apostrofări al unui spectator obișnuit!

Bun arbitrajul băcăuanului Horia Abrudan, asistat de A. Simonis (București) și D. Vlad (Târgoviște).

 

Articol scris de Dănuț Lungu

26 May. 2009, 12:30 Campionat
Pe aceeași temă