FCM încheie campionatul cu capul plecat!

Marius ANGHEL 01 Jun. 2013, 10:05 Campionat

În etapa a XXIX-a a Ligii a II-a de fotbal, penultima, FC Municipal Târgu-Mureș a pierdut pe teren propriu partida cu lidera seriei a II-a ACS Corona Brașov cu scorul de 4-2. Au înscris: Ganea (min. 12 și 87) pentr mureșeni, Ștefan (min. 40), Chirciu (min. 78 și 90-din 11m) și Marin (min 90+3) pentru oaspeți.

Jocul nu mai avea nicio miză, brașovenii fiind deja promovați în urma înfrângerii celor de la Damila Măciuca, 0-1 la CSM Râmnicu Vâlcea. Mureșenii erau coborâți demult spre mijlocul clasamentului, astfel puteau juca degajați.

Primele minute le-au aparținut. După ce Huiban a ratat intercepția în minutul 10, din careul mic, după două minute Ganea a trecut de portarul Dănălache din preluare și a deschis scorul. După alte două minute, un șut periculos al lui Precup a fost deviat în corner. Prima fază periculoasă a brașovenilor s-a consumat în minutul 21, dar șutul lui Ene a fost scos de sub transversală de Balauru.

Treptat, Corona pune stăpânire pe joc și, după o altă minge scoasă de Balauru, la un șut centrare a lui Vlad Munteanu, reușesc egalararea în minutul 40. Marin a executat un corner de pe dreapta, Balauru a respins în piciorul lui Ștefan, mingea ricoșând în plasă. Finalul a găsit echipa mureșeană în ofensivă, dar tabela a rămas nemodificată.

O repriză plină de ratări și evenimente

Primele minute de la reluare a aparținut din nou echipei lui Cristian Coroian, dar Dănălache a boxat la șutul lui Miclea. Brașovenii au replicat prin Stângă, dar acesta s-a complicat în fața porții și a fost blocat. A urmat o serie de patru ocazii bune irosite de Huiban.

În minutul 70, Popa este agățat în careu de Szilagyi, centralul a acordat penalty la semnalizarea asistentului, dar Stângă a trimis alături lovitura de pedeapsă. Corona a preluat avantajul la o fază în care portarul Balauru a fost eliminat. Acesta s-a încurcat cu Ungur, Chirciu a profitat, dar a fost agățat de portarul mureșenilor, în calitate de ultim apărător.

Între buturi a intrat Precup, deoarece Coroian efectuase toate schimbările. Același Chirciu a executat al doilea penalty al echipei sale, în minutul 78. În minutul 81, Manea trimite în transversală, apoi lobează peste Precup, ieșit, dar și peste poartă.

Deși în inferioritate și fără portar, mureșenii au reușit egalarea în minutul 87, Ganea realizând dubla la o lovitură liberă executată de Istrate. În ultimele minute, încercând să profite de gazonul ud în urma ploii căzute, s-au expediat șuturi de la distanță.

Soarta a surâs oaspeților. Chirciu a reușit și el dubla, lobând peste Precup ieșit din poartă, iar Marin a stabilit scorul final cu un șut plasat de la 16 metri, în minutele de prelungire.

Mureșenii ies așadar cu capul plecat de la ultima partidă pe teren propriu, după un sezon în care porneau ca favoriți la promovare, în timp ce brașovenii reușesc să urce în prima ligă, după doar un sezon petrecut în cea secundă. FCM va juca în ultima etapă la Slatina, cu ALRO, echipă care are nevoie de victorie pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare. În luptă se află FC Maramureș Baia Mare, cu un punct peste slătineni și un ultim joc în deplasare, la CS Mioveni.

FCM: Balauru, Peteleu, Gugu, Vârtic (”46 Ungur), Szilagyi, Cr. Ganea, Hanca, Precup, Șaim (”46 Iordache), Huiban, R. Miclea (”63 Istrate)
Corona: Dănălache, Martac, G. Ștefan, V. Avram, Fizeșan (”26), Fl. Stângă, H. Popa, V. Munteanu (”51 Dâlbea), S. Marin, Fl. Manea, M. Ene (”66 Chirciu)

Articol și foto de Mihai VEREȘ

Marius ANGHEL 01 Jun. 2013, 10:05 Campionat
Pe aceeași temă