FC Olt, angrenată în lupta pentru supraviețuire

26 Dec. 2011, 11:52 Campionat
FC Olt, angrenată în** lupta pentru supraviețuire

Anul 2011 a adus o nouă echipă pe scena celui de-al doilea eșalon fotbalistic, în ultimii ani iubitorii sportului rege fiind privați de spectacolul și satisfacțiile pe care le oferă acest sport. La prima prezență în Liga a II-a, FC Olt Slatina luptă pentru supraviețuire.

Cu un lot format în mare parte din jucători care în sezonul precedent activaseră la nivelul eșalonului al treilea, FC Olt Slatina a început aventura în Liga a II-a. Gruparea pregătită de Dan Oprescu a debutat cu un derby local, alb-vișiniii primind vizita grupării Alro. În etapa inaugurală FC Olt Slatina a furnizat surpriza, impunându-se cu scorul de 2-1, grație „dublei” reușite de jucătorul cheie, Dragoș Dragalina. În următoarele două etape au întâlnit adversari de calibru, întâlnind în deplasare FC Timișoara și Gloria Bistrița, meciuri pierdute cu scorul de 1-0 respectiv 2-1.

A urmat vizita celor de la Unirea-Alba Iulia, iar în ciuda jocului bun, alb-vișiniii conducând pe tabela de marcaj, s-au înclinat în cele din urmă cu scorul de 1-2. În meciurile din deplasare, fotbaliștii pregătiți de Dan Oprescu nu au reușit să obțină decât un punct, pe terenul celor de la Gaz Metan Severin, partidă încheiată cu o remiză albă. Celelalte puncte acumulate au fost obținute în fața propriilor suporteri (remize cu UTA Arad, Juventus București și victorii în compania formațiilor Alro, Luceafărul Oradea, Mureșul Deva, CSM Râmniciu Vâlcea).

Alb-vișiniii nu au beneficiat de niciun penalty

În turul campionatului, FC Olt Slatina se numără printre puținele echipe care nu a beneficiat de nicio lovitură de la unsprezece metri. Alb-vișiniii au reclamat neacordarea unor penalty-uri clare, cel mai elocvent exemplu fiind meciul cu FC Argeș. De asemenea, arbitrajul a fost vehement contestat în jocul cu CSM Râmnicu Vâlcea, atunci când antrenorul Dan Oprescu a comentat pentru prima dată arbitrajul.

„M-am ferit până acum să o spun, dar m-am săturat să jucăm și împotriva arbitrilor. Fac un apel, dacă cineva acolo sus aude, am crezut că se va schimba ceva de când a venit Ion Crăciunescu la conducere, dar nu s-a schimbat nimic. Este jalnic, este strigător la cer. Nu mai suportăm! Vreau să se schimbe ceva începând de astăzi, dar nu cred, pentru că așa am crezut și când a venit Ion Crăciunescu la CCA. Este strigător la cer să scapi singur cu portarul, să-l faultezi și să nu elimini jucătorul. Nu știu ce se dorește, dar nu se mai poate!”, spunea Oprescu.

FC Olt Slatina a încheiat turul pe loc retrogradabil, cu 15 puncte acumulate, însă păstrează șanse la supraviețuire, alb-vișiniii aflându-se la un punct distanță de locurile ce asigură menținerea. În această iarnă oficialii echipei au anunțat că vor transferarea unor jucători cu experiență, astfel încât obiectivul să poată fi îndeplinit.

sursa: Gazeta Nouă

26 Dec. 2011, 11:52 Campionat
Pe aceeași temă