FC Olt a retezat speranțele Metalului la promovare. Slătinenii au câștigat la Reșița primele puncte din play-off

Marius ANGHEL 24 May. 2014, 14:21 Campionat
FC Olt a retezat speranțele Metalului la promovare.** Slătinenii au câștigat la Reșița primele puncte din play-off

Metalul Reșița a jucat catastrofal și a pierdut ieri, în fața propriilor suporteri, cu 0-1, împotriva celei mai slabe echipe a play-off-ului, FC Olt Slatina, care nu câștigase vreun punct până la întâlnirea cu rosso-nerii.

Trupa lui Marian Pană rămâne fără victorie pe teren propriu în play-off-ul Ligii a II-a și spune adio luptei pentru promovare, obiectiv de care a fost aproape mai degrabă teoretic, decât practic. La fel ca în toate meciurile de acasă, reșițenii au jucat foarte moale și au tras primul șut serios la poartă abia în minutul 70! În schimb, oaspeții, pentru care jocul nu avea practic nicio miză, au arătat în primul rând o altă atitudine și determinare. Au ratat mai multe ocazii mari și au avut tot timpul jocul sub control, chiar dacă în primul lor unsprezece s-au regăsit și vreo patru sau cinci jucători sub 20 de ani. Jucătorii Metalului au scăpat de huiduieli în cor doar datorită numărului mic de spectatori, aceștia considerând, probabil, că vor răguși de pomană.

Pană a văzut și el de pe bancă exact ce a văzut tot stadionul: o echipă fără motor, fără creier, ruptă la mijloc, lipsită de imaginație și fără vlagă. La pauză l-a scos pe Enescu și l-a introdus pe Neagoe, omul care dirija în turul de campionat acțiunile ofensive, dar nu s-a schimbat mai nimic. După zece minute a mutat din nou, asumându-și riscul. A renunțat la un fundaș, Crețu, l-a coborât în bandă pe Vasile, jucător care are întotdeauna o doză de efort mai mare decât ceilalți, și l-a introdus pe Făgărășanu. Nu i-a ieșit nici asta, ocaziile la poarta oaspeților au lipsit cu desăvârșire, dar s-au înmulțit în careul lui Zimmermann.

Golul slătinenilor a venit în al treilea minut de prelungiri din partea lui Cosmin Căpățînă. Înfrângerea nu mai lasă loc de alte comentarii și îi convinge pe bănățeni că nu mai trebuie să se mintă singuri cu speranțele la promovare. Metalul nu e o echipă rea, cu siguranță putea și mai mult, dar deocamdată locul ei e în eșalonul secund.

Marian Pană a recunoscut la finele partidei că echipa sa a jucat foarte slab și așteaptă analiza pe care o va face împreună cu șefii clubului. Cu siguranță vor fi mai multe plecări, care pot viza atât lotul de jucători, cât și banca tehnică. Antrenorul Metalului a mărturisit că și-ar dori să continue la Reșița!

METALUL REȘIȚA
FC OLT SLATINA
0-1

C. Căpățînă ”90+3

Zimmermann – V. Crețu (Făgărășanu ”53), I. Popescu, Nogo, Vaștag – Oct. Vasile (cpt.), D. Enescu (A. Neagoe ”46), Breșneni, I. Szabo (S. Mureșan ”86) – Ad. Stoica, Oprița
Antrenor: Marian Pană

Mogoșanu – Bogdanovici, Crușoveanu, Gligor (cpt.)(Giurcă ”69), Siminic – Bancu, Ignea, Quist, Fl. Ștefan (Vâlcică ”68) – M. Căpățînă, Dobrescu (C. Căpățînă ”65)
Antrenor: Dan Oprescu

Sursa: Express de Banat

Marius ANGHEL 24 May. 2014, 14:21 Campionat
Pe aceeași temă