FC Hermanstadt rămâne în gardă și pentru returul cu „U” Cluj. „N-am rezolvat nimic. Va fi foarte dificil, pentru că ei nu mai au nimic de pierdut”

Marius ANGHEL 11 Jun. 2019, 14:59 Campionat

FC Hermannstadt a câștigat manșa tur a barajului pentru rămânerea în Liga 1 cu Universitatea Cluj, prin golurile marcate pe final de Petrișor Petrescu (79) și Juvhel Hama Tsoumou (80), însă sibienii rămân în gardă și pentru retur. Formația pregătită de Vasile Miriuță e gazdă miercuri, de la ora 18:00, pe stadionul Municipal.

„În fotbal s-au întâmplat multe. Trebuie să rămânem la fel de concentrați, am și vorbit între noi în vestiar. N-am rezolvat nimic. Am făcut doar un pas și mai trebuie să facem unul pentru a ne menține în Liga 1. Știam că au jucători cu experiență, care au la activ multe meciuri în Liga 1, au avut și ei două-trei șanse pe greșelile noastre, dar cred că experiența noastră și-a spus cuvântul”, a spus căpitanul echipei sibiene, Răzvan Dâlbea, care a fost iertat de al doilea cartonaș galben în meciul de la Cluj-Napoca, altfel ar fi fost suspendat pentru retur.

Dâlbea e unul dintre puținii jucători rămași în lot dintre cei care au reușit să promoveze FC Hermannstadt în Liga 1. La fel și Daniel Tătar, care a început meciul ca fundaș stânga, iar în partea secundă a urcat ca mijlocaș în aceeași bandă.

„A fost un meci destul de greu împotriva, probabil, și cu siguranță, celei de mai tradiție din Ardeal. De iubit nu mai vorbit, ați văzut cât de mulți spectatori au venit, păcat de acel incident din ultimele minute, dar meciul a fost foarte greu și încă nu am realizat nimic. Avem de jucat returul și ne rămâne să ne recuperăm bine și să jucăm la Sibiu. Am avut o maturitate mai bună, că am știut să concretizăm momentele pe care care le-am avut și le-am fructificat. Am avut, atât noi, cât și ei, ocazii. Știam că ne lasă spații și că o să avem ocazii. Am avut răbdare, nu am primit gol și că am câștigat. A fost un meci e o intensitate bună, spun eu că peste câteva meciuri de Liga 1 pe care le-am avut. Cred că au o echipă de Liga 1, dar sper ca noi să rămânem acolo, pentru că merităm. Returul este foarte dificil, pentru că ei nu mai au nimic de pierdut, o să vină să atace, iar noi trebuie să ne apărăm bine și să concretizăm șansele pe care o să le avem. Publicul nostru o să ne susțină, o să fie o tribună arhiplină și sperăm să ne bucurăm la final alături de fanii noștrii”, a declarat și Daniel Tătar.

Tătar e de părere că FC Hermannstadt merită să rămână în Liga 1. „Trebuie să ne recuperăm foarte bine, pentru că, așa cum s-a văzut, Univeristatea Cluj nu este o echipă de Liga a 2-a. Este o echipă bună, cu jucători experimentați, care oricând pot face diferența. Noi am fost echipa mai bună, mai matură și am meritat pe deplin acest succes. Putem spune că ne-am descătușat după meciul cu Dunărea Călărași, pentru că a fost crucial pentru noi și golul acela al lui Ivan, de la ultima fază, pur și simplu ne-a umplut sufletul de extuziasm și cred că noi, după acest an, în care am făcut atâtea sacrificii, merităm să rămânem în Liga 1”, a mai spus Tătar.

Cu un avans de 2-0 luat după meciul tur, FC Hermannstadt e mare favorită să câștige barajul cu Universitatea Cluj și să se mențină în prima ligă. Manșa retur are loc miercuri, de la ora 18:00, pe stadionul Municipal din Sibiu.

Foto: Dan TĂ‚UȚAN / Mediafax foto și Cosmin CĂ‚LINESCU / FC Hermannstadt

Marius ANGHEL 11 Jun. 2019, 14:59 Campionat
Pe aceeași temă