FC Hermannstadt și-a prezentat achizițiile și noul echipament. Obiectivul nou-promovatei sibiene și ce spun Birț și Pelici despre debutul în Liga 2

Marius ANGHEL 04 Aug. 2017, 14:51 Campionat

Nou-promovata în Liga 2 FC Hermannstadt este pregătită pentru startul campionatului. Sâmbătă va întâlni pe teren propriu, de la ora 11:00, pe CS Balotești, iar obiectivul sibienilor este unul singur, să obțină o victorie și să debuteze cu dreptul în noul sezon, unul în care obiectivul pentru prima parte este o clasare între locurile 1 și 6. Clubul sibian și-a prezentat și noua siglă, dar și una din variantele de tricouri de joc.

Joi după-amiază, în cadrul unei conferințe de presă, președintele clubului, Teodor Birț, antrenorul Alexandru Pelici și agentul de jucători Radu Neguț, fost component al echipei Voința Sibiu, au prezentat noile achiziții pentru startul Ligii 2. Nouă transferuri au realizat sibienii în această vară, iar jucătorii au fost primii care au luat cuvântul în fața jurnaliștilor. Iată cine sunt aceștia și care au fost primele lor declarații:

  • Iulian Popa (33 de ani, ex FC Brașov) – „Sunt foarte fericit că am ajuns la Sibiu. Sper să avem rezultate foarte bune și să ne îndeplinim obiectivul”
  • Bogdan Rusu (27 de ani, ex Foresta Suceava) – „Mă bucur foarte mult că am ajuns la această echipă care are intenții foarte mari de a promova și sper să facem o treabă bună”
  • Claudiu Pamfile (20 de ani, ex AFC Hărman) – „Mă bucur că am ajuns la Sibiu și sper să ne îndeplinim toate obiectivele”
  • Lucian Dumitriu (25 de ani, ex Foresta Suceava) – „Aștept cu nerăbdare să începem campionatul”
  • Sabin Lupu (24 de ani, ex Gaz Metan Mediaș) – „Mă bucur că am ajuns la această echipă, vreau să joc cât mai bine și sperăm să ne atingem obiectivele”
  • Mihai Stancu (21 de ani, ex Gaz Metan Mediaș) – „Sper să facem un sezon cât mai bun în anul acesta și să ne îndeplinim toate obiectivele”
  • Cătălin Căbuz (21 de ani, ex Viitorul Constanța) – „Sunt foarte fericit că am venit la Hermannstadt și sper să ne îndeplinim toate obiectivele”
  • Ionuț Stoica (29 de ani, ex CS Mioveni) – „Sunt foarte fericit că am ajuns la FC Hermannstadt. M-a atras proiectul și seriozitatea echipei. Îmi doresc să fiu cât mai sănătos și să joc cât mai bine, să ajut echipa să își îndeplinească obiectivele”
  • Ștefan Blănaru (28 de ani, ex ASU Poli) – „Am venit la Sibiu pentru acest proiect și sper ca la anul să ne bucurăm de promovarea în Liga 1”

 

Birț: „Sunt convins că lucrurile sunt așa cum ni le dorim și rezultatele trebuie să fie pe măsură”

Ulterior, primul care a luat cuvântul a fost președintele Teodor Birț, care, pentru început, a avut câteva cuvinte pentru noile achiziții și către stafful tehnic. „Le mulțumesc tuturor băieților că au acceptat să facă parte din echipa noastră. Au venit de la diverse echipe, sunt jucători de valoare, jucători care au confirmat, au demonstrat că ceea ce fac, fac bine, jucători pe care antrenorul nostru principal și i-a dorit. Deci, din punctul ăsta de vedere, sunt convins că lucrurile sunt așa cum ni le dorim și rezultatele trebuie să fie pe măsură”, a spus Birț.

Apoi, conducătorul Hermannstadtului a vorbit despre obiectivul echipei la primul său sezon în Liga a 2-a  „Aștept cu nerăbdare să începem acest tur de campionat. Sunt mulțumit de tot ceea ce s-a întâmplat în această perioadă de pregătire. Sunt mulțumit de felul în care au răspuns toți jucătorii. Consider că avem un lot bun, un lot omogen. Am încredere în echipă, în stafful tehnic, am mare încredere în domnul Pelici și, de aceea, singura dorință pe care o am, în afară de ceea ce am spus, este de a aduce sibienii pe stadion. Avem mare nevoie de sprijinul suporterilor pentru că publicul contează foarte mult în meciurile de acasă. Ne bucurăm că am stârnit interes în rândul sibienilor, dovadă stau toți cei care ne caută în mediul online și nu numai. Sperăm să nu îi dezamăgim și să reușim să le aducem bucuria pe care o așteaptă din partea noastră”, a declarat președintele clubului sibian.

Pelici: „E un campionat care se anunță a fi dificil și lung”

Antrenorul Alexandru Pelici este la a doua experiență din cariera sa la un club din Sibiu. Cu Voința Sibiu a promovat în Liga 1 după doar un sezon în Liga 2, iar cu FC Hermannstadt țintește același obiectiv, cu toate că nu a declarat asta, însă asta se înțelege din ceea ce transmite, că vrea victorii în toate jocurile disputate.

„Suntem pe ultima sută de metri înainte de începerea acestui campionat. E un campionat care se anunță a fi dificil și lung. Un campionat în care sunt multe echipe interesante și care, cred, va fi mai disputat decât cel de anul trecut. Suntem în grafic, suntem în ultimele zile de pregătiri și așteptăm cu interes acest debut de campionat. Pentru meciul de sâmbătă avem la dispoziție aproape întreg lotul, mai puțin pe Neacșa, care e suspendat din sezonul trecut, și pe Stancu, care, din nefericire, are o problemă la gleznă și este indisponibil pentru acest joc. În rest, toți jucătorii sunt apți și sperăm să fim inspirați în alegerea primului unsprezece și nu ne gândim decât la victorie. Așteptăm publicul să vină alături de noi și să le putem oferi clipe de satisfacție”, a declarat Pelici.

Neguț: „Am adus jucătorii pe care i-am considerat noi potriviți pentru echipă”

În dreapta președintelui Teodor Birț a luat loc Radu Neguț, fost jucător la Voința Sibiu în perioada în care Alexandru Pelici era antrenor, în prezent agent de jucătări și cel care a intermediat transferurile la Hermannstadt. Pe lângă cele nouă achiziții ale verii, la echipa sibiană au rămas și Horațiu Moldovan (CFR Cluj) și Radu Crișan (Astra Giurgiu), jucători care au evoluat și în ediția trecută de campionat și care au fost împrumutați pe încă un an.

„Am mai participat la o conferință de presă aproximativ cu un an în urmă, când plecam la drum în Liga a 3-a. Atunci a fost de bun augur. Sperăm să avem aceiași finalitate și în acest an, să obținem ceea ce ne dorim. S-a format o echipă așa cum ne-am dorit toți cei prezenți aici, mă refer la domnul președinte Birț și la Alex Pelici. Am adus jucătorii pe care i-am considerat noi potriviți pentru echipa noastră. Sunt jucători care au confirmat pe la echipele pe unde au fost. Alții sunt jucători tineri și cu mare potențial de a crește și de a demonstra calitatea lor fotbalistică. Așteptăm cu nerăbdare tot ceea ce înseamnă acest nou sezon al Ligii a 2-a, iar aici mă refer atât la partea sportivă și la tot ceea ce înseamnă susținerea din partea media și a publicului. Vom lăsa rezultatele să vorbească mai mult și să sperăm că veți aprecia ceea ce vom face în continuare”, a declarat Radu Neguț.

Obiectivul echipei FC Hermannstadt pentru primul sezon în Liga 2 este clasarea între locurile 1-6, să aducă publicul sibian la stadion și să demonstreze că acest club își dorește să aibă continuitate și să facă performanță.

În videoclipul de mai jos puteți urmări toată înregistrarea video a conferinței de presă și ce au mai declarat președintele, antrenorul și jucătorii:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto principal: Ora de Sibiu
Foto și video: FC Hermannstadt

Marius ANGHEL 04 Aug. 2017, 14:51 Campionat
Pe aceeași temă