FC Brașov, măcel cu juniorii Reșiței! „Stegarii” au marcat la foc automat și au realizat scorul campionatului: 11-2

Marius ANGHEL 26 Nov. 2015, 14:39 Campionat

Cum era de așteptat, FC Brașov s-a impus lejer, miercuri, pe teren propriu, în cadrul etapei a 16-a a Ligii 2, în fața unei echipe a Reșiței formată doar din juniori republicani, scor 11-2! Chiar și la o asemenea diferență de scor, de remarcat că oaspeții au reușit să intre la cabine cu un scor 3-2 la care nici controversatul patron al Metalului, George Rufă, nu visa. George Ponoran, un copil de mare perspectivă, a reușit o dublă în finalul primei reprize, iar portarul Bogdan Ciule a limitat proporțiile scorului.

Certați la cabine

„Stegarii” au avut 3-0 în minutul 21, prin golurile marcate de Mareș, Matei și Rusu. Ocaziile la poarta lui Ciule au continuat pe bandă rulantă, după care a intervenit relaxarea, iar Ponoran a reușit o dublă (”33 și ”45).

La pauză, președintele „stegarilor”, Vasile Dochița, a intrat tare în jucători. „La 3-0 ați început să jucați numai cu călcâiul. Nu vă e rușine! V-am spus și înaintea meciului să jucați fotbal și să nu vă uitați că ei au doar juniori în teren”, așa a sunat mesajul președintelui. Efectul s-a văzut pentru că în partea secundă a urmat măcelul. Matei a mai dat trei goluri, Burlacu a reușit o dublă la debutul său în tricoul lui FC Brașov, iar Buga și Horia Popa au completat lista marcatorilor.

Szabo: „Nu ne-am propus să batem recorduri”

Adrian Szabo spune că meciul cu juniorii Reșiței și-a atins scopul. „La pauză nu mi-am propus să le spun nimic special jucătorilor, doar că trebuie să tratăm cu toată seriozitatea acest joc și să arătăm ca o echipă de fotbal. Ne propusesem ca acest joc să-l folosim pentru consolidarea relațiilor de joc și fiecare jucător să pună în practică ceea ce lucrăm la antrenamente. Au fost ceva probleme la finalizare, iar în repriza secundă factorul fizic a contat, mai ales că jocul s-a disputat pe un teren foarte greu. Nu a fost un antrenament acest joc, ci doar un simplu meci de campionat. Nu ne-am propus să batem recorduri, ci doar să jucăm fotbal. Una peste alta ne ajută acest joc, am ajuns în play-off și sper să ne menținem acolo”, a precizat antrenorul lui FC Brașov.

Gurgu: „Diferența putea fi mult mai mare”

De cealaltă parte, antrenorul Metalului a recunoscut la final că diferența putea fi mult mai mare. „Felicit echipa gazdă pentru acest joc, care a fost la discreția lor. Chiar dacă la început jucătorii mei au jucat destul de curajos, repriza a doua a fost destul de clară. Diferența putea fi mult mai mare, dacă portarul nostru nu avea câteva intervenții. Nu am sperat la pauză că vom reuși mai mult. Noi sperăm să ducem cu acești tineri jucători și ultimele două meciuri din acest an, apoi avem nevoie de o reorganizare totală, cu ajutorul autorităților locale”, a spus Carol Gurgu, delegatul echipei reșițene.

FC BRAȘOV        11
METALUL REȘIȚA    2

Mareș ”13, M. Matei ”19, ”57, ”58, ”59, Bg. Rusu ”21, Al. Burlacu ”78, ”79, M. Buga ”70 – pen., H. Popa ”90+1 – pen. / Ponoran ”33, ”45

D. Mutu – Al. David, Istrofor, Puțanu, Vl. Olteanu – M. Buga (cpt.), Rz. Avram (Alupoaie ”71), Ș. Moraru, Mareș – Bg. Rusu (H. Popa ”62), M. Matei (Al. Burlacu ”65)
Rezerve neutilizate: Căucă – Letan, Codoban, Pamfile
Antrenor: Adrian Szabo

Ciule – I. Covit, R. Pîrvu, D. Radu (N. Buga ”62), Muselin (Ticău ”15) – Epure, D. Dincă, Bloju (cpt.)(Geambașu ”73), Krkelic – Ponoran – N. Covit
Rezerve neutilizate: Doban – Giurgincă, Cl. Iancu
Antrenor: Leontin Doană

Stadion: Tineretului (Brașov); Spectatori: 200; Arbitru: Vladimir Andrei Nagy 2 (Aiud); Asistenți: Doru Claudiu Lucaciu 2 (Cluj-Napoca) și Marius Bălan 2 (Dej); Jucătorul meciului: Marius Matei 3.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Rudolf FEKETE (myTEX.ro)

Marius ANGHEL 26 Nov. 2015, 14:39 Campionat
Pe aceeași temă