FC Botoșani s-a impus la pas în fața Sportului și a promovat în Liga I!

Marius ANGHEL 18 May. 2013, 17:04 Campionat

Parcursul de vis din 2013 a continuat pentru FC Botoșani și în cadrul etapei a XXVII-a din prima serie a Ligii a II-a. Elevii lui Cristi Popovici au obținut cea de-a noua victorie din cele zece confruntări în acest retur, în Giulești, contra trupei de juniori a Sportului Studențesc.

Siguri de promovare în cazul unei victorii împotriva puștilor din Regie, jucătorii liderului din Seria I au forțat încă din start și au scăpat repede de emoții. Croitoru a driblat doi jucători pe partea dreaptă, a pătruns în careu și i-a pasat excelent lui Cîrjan. Golgheterul Botoșaniului a punctat la colțul scurt, din apropierea porții și a deschis scorul încă din minutul 2. A fost cel de-al 10-lea gol stagional reușit de atacantul moldovenilor.

Attila Hadnagy a reușit faza meciului în minutul 12, atunci când a marcat din foarfecă, de la limita suprafeței de pedeapsă, însă reușita sa a fost anulată pe motiv de offside. Moldovenii au presat pentru a-și mări diferența, lucru izbutit apoi în minutul 33.

Vraciu a adus liniștea printr-un șut frumos la colțul lung, din apropierea punctului cu var, pentru ca tot el să semneze și golul de 3-0, doar două minute mai târziu. Cu 10 minute înainte de pauză, mijlocașul Botoșaniului a reluat cu capul, la colțul scurt, din interiorul careului mic, făcând inutilă intervenția portarului Vâlceanu.

Tânărul goalkeeper al Sportului a ieșit la rampă în partea a doua, atunci când a făcut minuni între buturi. Rând pe rând a salvat miraculos în fața lui Hadnagy (55, 61), pentru ca apoi să mai aibă două intervenții superbe în fața lui Cîrjan (63, 75).

Cu toate acestea, portarul studenților nu a mai putut face nimic în minutul 83, atunci când Acsinte a stabilit scorul final, printr-un șut la colțul lung, de la 10 metri, după ce în prealabil fusese excelent lansat în adâncime de Hadnagy.

Prin victoria cu 4-0, FC Botoșani a ajuns la un total de 50 de puncte și nu mai poate pierde primul loc în Seria I a Ligii secunde. Pentru moldoveni urmează două partide de vacanță, cu două dintre candidatele pentru ocuparea celuilalt loc promovabil în Liga I – CS Otopeni (acasă) și Delta Tulcea (deplasare).

De cealaltă parte, Sportul Studențesc a înregistrat a noua înfrângere din tot atâtea jocuri disputate în acest an, iar golaverajul vorbește de la sine despre lipsa de experiență a tinerei formații din Regie: 2-38.

Sportul – FC Botoșani 0-4
Cârjan 2, Vraciu 33, 35, Acsinte 83

Vâlceanu – Băniță, C. Mihai, Șt. Popa, Rita – Olaru (64 Tudor), M.  Vlad (80 Șumudică), Pațurcă, Bg. Barbu (cpt.) – Mareș (41 Buligă), Fărîmă. Antrenor: Daniel Timofte

Petrache – Țepeș, Ursu, C. Dinu (cpt.), Acsinte – Maghici (53 Patache), Vașvari, M. Croitoru (53 Lozneanu), Vraciu (70 Mărmăneanu) – Cîrjan, Hadnagy. Antrenor: Cristi Popovici.

Articol scris de Gabriel MORARIU
Foto: Alexandru HOJDA

Marius ANGHEL 18 May. 2013, 17:04 Campionat
Pe aceeași temă