FC Bihor se apropie de locurile promovabile după o revenire contra liderului

Marius ANGHEL 24 Mar. 2013, 23:40 Campionat

La capătul unui joc viu disputat, FC Bihor a învins liderul clasamentului Seriei a II-a din Liga a II-a, duminică, pe Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”.

Meciul din compania brașovenilor de la Corona, din cadrul etapei a XVIII-a, s-a desfășurat pe un frig pătrunzător, care nu a împiedicat totuși aproximativ 2.000 de suporteri orădeni să fie alături de echipă și să-și încurajeze favoriți.

De data aceasta, jucătorii bihoreni nu și-au dezamăgit fanii, cu toate că au primit gol încă din minutul 4. Determinarea, ambiția și forța în joc i-au ajutat să revină, să egaleze, iar mai apoi, în repriza a doua chiar să înscrie golul victoriei. Astfel, „roș-albaștrii” au obținut o victorie cu 2-1 în fața primei clasate, după ce Forika, de la oaspeți, a înscris primul, în minutul 4, iar Mărkuș, în minutul 20, a restabilit egalitatea, pentru ca celălalt atacant orădean, Cristian Bud, să aducă golul victoriei, în minutul 56.

O fază interesantă s-a produs în minutul 37, când Damian a făcut henț la preluarea pe piept a lui Bud, mingea a sărit la Mărkuș care a fost împiedicat în momentul șutului de alți doi brașoveni. Gazdele au cerut penalty, dar arbitrul a închis ochii și a lăsat jocul să continue.

Preluarea conducerii pe tabelă din minutul 56 s-a făcut după ce Târnăcop a centrat dintr-o lovitură liberă peste grupul de jucători aflat la 10 metri de poartă, Mihalache, singur la 5 metri de poartă, a trimis cu capul direct în Marc, mingea a ajuns în față Bud, care, venit din spate, a reluat în plasă.

Până la final nu s-a mai întâmplat nimic și astfel FC Bihor a creat o bucurie fanilor învingând cu 2-1 echipa brașoveană și urcând pe locul V în clasament, la egalitate de puncte cu Damila Măciuca, de pe poziția a IV-a.

VEZI mai multe POZE de la meci

„Sunt mulțumit de ce s-a întâmplat astăzi pe stadion. A fost o victorie muncită și total meritată, în fața unui adversar bun care a jucat atât cât i-am permis noi. Din păcate, am început cu un mare handicap, prin primirea unui gol pe teren propriu, dar îi felicit pe băieți pentru că au avut puterea să revină, să preseze adversarul, să stăm cu liniile mai sus și să-l forțăm să greșească”, a declarat la final antrenorul echipei orădene, Marian Pană. Acesta a mulțumit și publicului prezent, care în pofida frigului de afară a ținut să fie prezent într-un număr frumos și să încurajeze echipa.

„În prima repriză cred că am evoluat foarte bine. A doua repriză însă, inexplicabil, ca și-n jocul cu Baia Mare, am jucat mai modest. Primim goluri din orice minge vine la careu. Felicit echipa din Oradea pentru victorie. Au alergat mai mult, au pus piciorul mai mult, iar noi am făcut greșeli inexplicabile”, a declarat, la rându-i, tehnicianul oaspeților, Daniel Bona.

FC Bihor Oradea – Corona Brașov 2-1 (1-1)
Stadion: „Iuliu Bodola”, spectatori: 1800
Au marcat: Mărkuș 20, Bud 56 – Forica 4
Cartonașe galbene: Târnăcop 45+1, Florean 90 – Burlacu 58, Țuțu 81

FC Bihor: Pogacsics – Coroian, Fl. Lazăr, Tânc, Vădrariu – Vasilache (83 Sorian), Mihalache, Țârnăcop, Florean – Cr. Bud, Mărkuș (88 Pușcaș). Antrenor: Marian Pană.

Corona: Marc – Burlacu, Forica, Damian, Fizeșan – Fl Stângă (63 Marin), Dâlbea (75 Chirciu), V. Munteanu, Leonte (68 Țuțu) – Fl. Manea – Coman. Antrenor: Daniel Bona.

Text și foto: eBihoreanul

Marius ANGHEL 24 Mar. 2013, 23:40 Campionat
Pe aceeași temă