FC Argeș, umilită la Balotești. Emil Săndoi condamnă terenul pe care a trebuit să evolueze echipa sa și se ia de FRF. „Am jucat pe niște hârtoape! Suntem primiți pe arătură”

Marius ANGHEL 03 Dec. 2018, 12:47 Campionat

FC Argeș a suferit în prima etapă a returului cea mai drastică înfrângere dintre cele patru încasate în acest sezon. Echipa piteșteană a pierdut cu 0-4, sâmbătă, la Balotești, în fața antepenultimei clasate din Liga 2, pe un teren în care organizatorii au adus roabe de nisip pentru a acoperi porțiunile moi apărute după îndepărtarea zăpezii.

După ce miercurea trecută a jucat pe un gazon acoperit în proporție de 60 la sută cu zăpadă, la Buftea, cu Sportul Snagov, unde a cedat cu 0-1, FC Argeș a jucat apoi la Balotești, sâmbătă, unde a pierdut cu 0-4, partida cu echipa locală. La finalul meciului, antrenorul Emil Săndoi era foarte dezamăgit de condițiile în care s-a disputat și acest meci. Dacă după jocul de la Buftea a făcut reproșuri organizatorilor și a spus că a jucat pe „o mizerie de teren”, la Balotești a declarat că alb-violeții au „jucat pe niște hârțoape” și că le mai trebuiau niște crose pentru hochei.

„Nu poate fi numit meci de fotbal ce a fost astăzi la Balotești. Pe asemenea suprafețe nu poți juca fotbal. Cred că ne mai trebuiau niște crose pentru a juca hochei. Am făcut și noi greșeli în apărare pe care ni le asumăm. Gazdele și-au urmărit interesul și nu s-au îngrijit ca terenul să fie ok pentru a putea juca fotbal. Știau că pe asemenea suprafețe plusul de valoare se anulează. Lor le-a convenit că noi nu am putut pasa. Am avut șansa de a reintra în joc, însă am ratat acel penalty. Dacă făceam 2-1 cred că altfel era cursul meciului. Am riscat pe final și am mai încasat încă două goluri. Scorul nu reflectă realitatea din teren. Baloteștiul a trecut de cinci ori în terenul nostru și a marcat patru goluri pe greșelile noastre. Noi am avut multe ocazii, dar nu am marcat”, a spus Emil Săndoi după meci.

Început cu o întârziere de 18 minute, după ce organizatorilor li s-a cerut să facă lucrări de cosmetizare a suprafeței de joc, cu niște roabe de nisip puse în gropile de noroi formate după deszăpezire, CS Balotești a deschis rapid scorul, încă din minutul 8, prin Cornel Predescu. Alexandru Stoica (27) a majorat apoi diferența, dar ar mai fi putut marca o dată, dacă Vasile Mihai (12) n-ar fi trimis în bară. În partea secundă, după un henț în careu al lui Constantin Dedu (70), fază la care a și fost eliminat, Vasile Gheorghe a irosit penalty-ul și șansa ca FC Argeș să revină în meci. Cu un om mai puțin pe teren, Baloteștiul a mai marcat de două ori în prelungiri, prin Ovidiu Marin (90) și Constantin Clătinici (90+2), astfel că rezultatul final a fost unul dur pentru piteșteni.

„Pe unde mergem suntem primiți pe arătură!”

Săndoi consideră că FRF ar trebui să impună reguli mult mai stricte cluburilor din Liga 2 în privința stadioanelor pe care își dispută meciurile pe de teren propriu.

„Cred că cei care conduc fotbalul nu ar trebui să permită să se joace fotbal în asemenea condiții. E inadmisibil ca ultimele două meciuri ale noastre să se joace pe terenuri pe care nici un amical nu poți să faci. Dacă eram în perioada de pregătire și vedeam cum arată aceste terenuri, refuzam să joc acele amicale. Cum permite FRF ca două meciuri oficiale, în care se joacă pe puncte, să se dispute pe asemenea arături? Dacă este să pierdem meciurile, vreau să le pierdem pe terenuri pe care se poate juca. Noi am jucat pe niște hârtoape! La Pitești îi primim pe adversari cu terenul biliard, iar noi, pe unde mergem, suntem primiți pe arătură!”, și-a spus nemulțumirea Emil Săndoi.

După 20 de etape, FC Argeș se află pe locul 6, cu 38 de puncte. În ultimul meci programat în 2018, echipa piteșteană joacă pe teren propriu, vineri, de la ora 17:30, cu Pandurii Târgu Jiu (locul 8, 28 de puncte).

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: fb FC Argeș

Marius ANGHEL 03 Dec. 2018, 12:47 Campionat
Pe aceeași temă