FC Argeș a terminat sezonul pe locul 4, dar Săndoi ar fi dorit-o și mai sus. „Ordinea primelor patru echipe clasate ar fi putut să fie și alta. Am fi meritat mai mult”

Marius ANGHEL 04 Jun. 2018, 17:41 Campionat

FC Argeș a câștigat cu 1-0 derby-ul desfășurat pe teren propriu cu UTA, în ultima etapă a campionatului Ligii 2, și a încheiat sezonul pe locul 4, cu 68 de puncte. Antrenorul Emil Săndoi s-a declarat mulțumit, în mare parte, de evoluția echipei în acest retur, de când a preluat-o. Principalul argeșenilor consideră însă că se putea obține o clasare și mai bună.

Săndoi își dorește ca FC Argeș să atace promovarea în următoarea ediție de Liga 2, un campionat din care vor mai face parte și Petrolul, U Cluj, UTA, ASU Poli, ACS Poli, Farul, Ripensia sau Pandurii.

„UTA – FC Argeș poate fi un derby în orice ligă și să dea Dumnezeu să se întâmple acest lucru la Liga 1 cât mai curând. Cred că toată lumea își dorește cluburi de tradiție în prima ligă. Locul echipelor de tradiție este în fruntea fotbalului românesc. Dacă ar fi pe scurt să fac o analiză a returului, cred că am fi meritat mai mult în ceea ce privește punctele pe care le-am acumulat. Am avut un ghinion teribil, când, în patru jocuri, am primit gol la ultima fază a meciului, în ultimele secunde. Astăzi sunt bucuros că am fost o echipă realistă. Referitor la acest retur de campionat, am reușit să urcăm de pe locul 7 pe locul 4. Cred că sunt decât trei meciuri în care noi nu am reușit să înscriem în acest retur. Din punctul ăsta de vedere am demonstrat că suntem o echipă ofensivă. Am înscris foarte mult. Cu Suceava ar fi trebuit să dăm câte goluri am marcat în celelalte meciuri. Ne-am creat foarte multe ocazii în acest retur de campionat, am încercat să jucăm ofensiv de fiecare dată. Am reușit să înscriem patru goluri la Târgoviște, patru goluri la Clinceni, cu Călărașiul am înscris de două ori. La Snagov am înscris tot de două ori. Am și riscat pe parcursul acestui retur. Dacă ne propunem ca anul viitor să fim o echipă care se bate pentru promovare, va trebui să jucăm la victorie în primul rând, pentru că altfel se pierd puncte. Și la meciurile pe care le-am pierdut în ultimele secunde, dacă am fi jucat la egal, nu le pierdeam niciodată și poate la finalul acestui retur am fi avut doar o singură înfrîngere, cea cu Hermannstadt. Au fost și minusuri, dar au fost și multe plusuri. Ordinea primelor patru echipe clasate ar fi putut să fie și alta gândindu-mă la ocaziile și evoluțiile pe care le-am avut. Într-un clasament al primelor șase echipe din acest retur, nu am pierdut decât la Sibiu. Cu rezultatele din retur, ne distanțăm pe plus față de celelalte echipe, cu excepția Hermannstadului. A fost un retur de campionat în care am încercat să creăm o echipă competitivă pentru sezonul următor. Încercăm să construim ceva frumos aici și sper să reușim să facem pasul în primul eșalon”, a spus, citat de Curierul zilei, după meciul cu UTA, tehnicianul grupării din Trivale.

La prima apariție în Liga 2, Fotbal Club Argeș s-a clasat pe locul 4, cu 68 de puncte, însă dacă se situa pe locurile promovabile, respectiv de baraj, nu avea drept de participare în Liga 1, fiindcă e club de drept public. În cele 38 de meciuri, piteștenii au înregistrat 20 de victorii, 8 egaluri, 10 înfrângeri și următorul golaveraj: 61-35.

Marius ANGHEL 04 Jun. 2018, 17:41 Campionat
Pe aceeași temă