Farul vrea patru puncte de la Slobozia și Suceava

Mihai Andries 30 Oct. 2014, 10:37 Campionat
Farul vrea patru puncte** de la Slobozia și Suceava

Succesul din meciul cu CS Balotești le-a dat aripi elevilor lui Marian Pană, care vor acum patru puncte din cele două deplasări de la Slobozia și Suceava. Misiunea va fi una dificilă, sucevenii fiind printre protagoniștii seriei, dar tehnicianul marinarilor este optimist în privința deznodământului.

Farul n-a avut un sezon strălucit, dar nici unul catastrofal. Cu puțină atenție, elevii lui Marian Pană ar fi ocupat ușor un loc între primele șase echipe ale seriei, dar punctele risipite cu nonșalanță în startul sezonului atârnă greu, acum, în clasament. Pentru sâmbătă, optimismul este cuvântul de ordine și avantajul minim în fața ialomițenilor de la C.S.M. Unirea îi face chiar favoriți pe constănțeni.

„Clasamentul ne doare. Sunt doar patru puncte distanță față de Brăila, puncte pe care noi le-am irosit cu nonșalanță în startul sezonului, când am avut trei meciuri în mână și am cedat șase lungimi. Am avut și arbitraje proaste la început de sezon, dar nu ne mai putem plânge de ele. Ne putem, însă, plânge de propriile erori, de ratările nenumărate și de greșelile individuale, care ne-au costat puncte multe și care nu vor să dispară din jocul nostru. Cu ceva ajustări de lot în iarnă, însă, ne vom putea bate ușor la locurile fruntașe. Vrem patru puncte din următoarele două meciuri și să ne întoarcem neînvinși acasă, atât de la Slobozia, cât și de la Suceava. Adversarilor noștri le place jocul și vom putea să ne exprimăm și noi altfel, iar încrederea jucătorilor este la un nivel bun, după succesul de săptămâna trecută”, ne-a declarat antrenorul Marian Pană.

Marian Pană, nemulțumit de lot

La Slobozia, Farul va merge fără trei titulari, dar cu o listă ceva mai scurtă de indidponibili față de partida cu Baloteștiul, astfel că optimismul antrenorului nu pare a fi unul gratuit.

„Avem mai mulți jucători accidentați sau în recuperare, dar numai trei sunt 1000% absenți. Miulescu, Scărlătescu și Ivănică nu vor juca în meciul de sâmbătă, dar Bejan va fi sigur pe teren. Nu ne putem plânge, dacă facem o comparație față de meciul cu Balotești, dar putem spera că, la meciul de la Suceava, să stăm și mai bine. Aceste absențe ale titularilor sunt de-a dreptul criminale, pentru că nu avem înlocuitorii necesari, lotul fiind, în acest moment, marea noastră problemă. Totuși, eu nu mi-am pierdut încrederea. Am convingerea că acești tineri vor crește, dacă avem răbdare cu ei, și că, la un moment dat, cât mai apropiat, vor și exploda. Nu trebuie să le dăm în cap pentru nereușite, ci să-i încurajăm. Asta nu înseamnă, însă, că sunt complet mulțumit de lot. Sunt aici fotbaliști care nu au reușit să se integreze și să producă plus-valoare când au intrat în teren, iar asta se simte în jocul nostru. Pentru un obiectiv îndrăzneț, cum avem noi, e nevoie de un lot numeros și cu valori pe bancă, ori asta ne lipsește în acest moment”, a conchis tehnicianul.

În condițiile unui rezultat pozitiv sâmbătă, Farul va merge cu alt moral la Suceava, pe terenul uneia dintre cele mai periculoase echipe din serie și surpriză a turului de campionat, Rapid CFR. Până atunci, însă, meciul cu Slobozia este vital, iar cele trei puncte pot face diferența între o partidă ușoară și una extrem de dificilă.

Sursa: Observator de Constanța

Mihai Andries 30 Oct. 2014, 10:37 Campionat
Pe aceeași temă