Farul s-a tăiat într-o Frunză

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 23 Sep. 2013, 16:35 Actualizat: 23 Sep. 2013, 16:36 Campionat
Farul s-a tăiat într-o Frunză

Echipa constănțeană a înregistrat sâmbătă primul eșec după cinci meciuri fără înfrângere, în partida de acasă cu CF Brăila

FC Farul a cedat cu 0-1 în meciul de la Constanța cu CF Brăila, contând pentru etapa a patra a Ligii a 2-a. Golul, unul de kinogramă, a fost marcat de Sorin Frunză, în minutul 18. Până la final, „marinarii” nu au reușit să întoarcă scorul, deși au beneficiat aproape 20 de minute de superioritate numerică. Chiar dacă nu au făcut un joc strălucit, gazdele nu au avut nici șansă, trimițând de două ori balonul în bară.

Cinci meciuri, două în Cupa României și trei în campionat, atât a durat invincibilitatea Farului în acest sezon. Sâmbătă, CF Brăila, echipă pe care „marinarii” o eliminaseră în Cupă, le-a administrat elevilor lui Ion Răuță prima înfrângere, chiar la Constanța. Farul a jucat slab, previzibil și nu a avut soluții ofensive. Meciul a fost decis de execuția foarte frumoasă a experimentatului Sorin Frunză, care a punctat în minutul 18, cu un șut de la 30 de metri, la vinclu, după ce a pătruns nestingherit până acolo, pe centrul terenului, fără a fi atacat de nimeni. Până la pauză, Farul și-a creat prima ocazie cu adevărat periculoasă abia în minutul 45, prin Nicu Crețu. În rest, în fața unei echipe bine așezate pe teren, omogene, care a închis foarte bine culoarele, „marinarii” nu au putut construi.

Brăilenilor le-a fost destul de ușor să blocheze atacurile Farului, în condițiile în care, lipsit de mingi, vârful Silvășan a coborât mai mereu la mijlocul terenului să-și ia baloane. Partea secundă a fost mult mai animată, de ambele părți. CF Brăila s-a aflat de câteva ori în situația de a-și dubla avantajul, prin periculosul Ciocâlteu (46, 52, 61, 62), care a zburdat pe stânga, însă de fiecare dată Curcă a fost la post. Silvășan (51) și Mansur (61) au ratat și ei pentru Farul, iar în minutul 63, ca în Cupă, oaspeții au rămas în zece jucători, după eliminarea lui Bosoi (două cartonașe galbene). „Marinarii” nu au reușit să fructifice avantajul numeric, având însă o bară în minutul 66 (Bumbac). În minutul 80, echilibrul numeric s-a restabilit, după ce Buzea a luat și el mai devreme drumul vestiarelor, tot pentru două avertismente. În final, Farul s-a aruncat în atac, însă portarul Comănescu a fost de netrecut, în minutul 88 fiind ocrotit și de bară, la șutul lui Coconașu.

FC Farul a jucat cu: G. Curcă (cpt.) – Nițescu (73 Bolat), Buzea, Bumbac, Mansur – Ivanovici, B. Nicola (53 Ghenciu), I. Florea (63 Coconașu), N. Crețu – Silvășan, Butoi.

CF Brăila (antrenor, Alin Pânzaru) i-a avut în teren pe: Comănescu – Spiridon, L. Ivan (cpt.), Ignat, Necoară – Bosoi, R. Neagoe (90+2 Ndigwe) – Ochia (90 Olenic), S. Frunză, Ciocâlteu – Cazan (69 G. Iordache).   

„Nici Cel de Sus nu a vrut să ne ajute”

„Ne doream să vină cât mai târziu această înfrângere și în niciun caz acasă. N-am avut jocul pe care ni-l doream. N-am reușit să recuperăm jucătorii după efortul depus la Bacău. Nu știu dacă am avut un fotbalist în plenitudinea forțelor, fizic vorbind. Principalul vinovat eu sunt, dar asta e, mergem înainte. Nu avem timp de lamentări. Știam că vom avea un meci foarte greu, întrucât CF Brăila e o echipă matură. Lipsa de prospețime a făcut ca jocul nostru să aibă un ritm scăzut, să fie previzibil și ușor de blocat, cu multe atingeri și cu circulație greoaie (atât a mingii, cât și a jucătorilor). Însă nici Cel de Sus nu a vrut să ne dea o mână de ajutor. Am avut trei-patru ocazii mari: bară, intervenții foarte bune ale portarului. Parcă balonul nu a vrut să intre în poartă. Poate un egal era mai corect. Planul tactic ne-a fost dat peste cap și de indisponibilitatea lui Băjan, cu probleme la inghinali. Evoluam cu el fundaș dreapta, iar cu al doilea sub 21 de ani – atacant. Așa, a trebuit să jucăm cu un alt jucător Under-21, care trece printr-o perioadă puțin mai delicată, încă de la începutul campionatului”, a declarat Ion Răuță, antrenorul Farului.

Sursa: Ziua de Constanța

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 23 Sep. 2013, 16:35 Actualizat: 23 Sep. 2013, 16:36 Campionat
Pe aceeași temă