Farul s-a reaprins cu Ion Barbu pe bancă. Antrenorul constănțenilor explică ce a schimbat la echipă după ce l-a înlocuit pe Ilie Stan

Marius ANGHEL 03 May. 2016, 12:06 Campionat
Farul s-a reaprins cu Ion Barbu pe bancă.** Antrenorul constănțenilor explică ce a schimbat la echipă după ce l-a înlocuit pe Ilie Stan

Schimbarea lui Ilie Stan de pe banca Farului a coincis și cu primul succes al echipei în play-off, exact în ultima etapă turului. Constănțenii conduși acum de Ion Barbu au câștigat, vineri, cu un neverosimil 5-1 în deplasarea de la Bacău cu Sport Club, un rezultat surprinzător având în vedere că în primele patru etape din play-off înscriseseră doar de două ori și primiseră 14 goluri.

Reprimirea în lot a lui Adrian Pătulea a fost de bun augur, având în vedere că primele două reușite ale „marinarilor” la Bacău au fost tocmai ale atacantului la care se renunțase după umilința cu Dunărea Călărași. Pătulea (14, 43), Valentin Munteanu (56), Andrei Burcă (61 – autogol), Sorin Chițu (68), respectiv Dumitriu (36) au înscris în meciul din etapa a 5-a a play-off-ului.

Ion Barbu, noul principal al Farului, a explicat ce schimbări a făcut în lot înaintea meciului de la Bacău, având în vedere că jucătorii s-au exprimat cu totul diferit față de cum o făcuseră până atunci. „N-aș putea spune că am făcut foarte multe lucruri sau schimbări, timpul fiind scurt. Însă am încercat să-i las să se exprime mai liber. Bunul Dumnezeu ne-a ajutat ca, în Vinerea Mare, să le facem un cadou frumos fariștilor care au fost și sunt în continuare alături de această echipă. Dedicăm victoria simbolului Dumitru Antonescu, cel mai mare jucător al FC Farul. Băieții au fost extraordinari. S-au dăruit, iar rezultatul a apărut în urma jocului foarte bun. A fost o victorie muncită și meritată. Le mulțumesc atât jucătorilor, cât și suporterilor, celor care au venit să ne susțină tocmai la Bacău, dar și celor care ne-au ținut pumnii de la Constanța, a declarat, pentru Ziua de Constanța, antrenorul Ion Barbu.

„Înainte de meci, am vorbit cu băieții și am încercat să le ridicăm moralul. Le-am spus să-și arate adevărata lor valoare pe care noi o cunoaștem, de altfel, întrucât nu merităm să fim pe ultimul loc în play-off și chiar să ajungem ciuca bătăilor. Iar ei au înțeles aceasta. Pe teren, au respectat ce le-am cerut, au jucat bine, fără greșeli, s-au ajutat între ei, au alergat și s-au dedicat. Le-am atras atenția să nu ne aruncăm, că Bacăul e o echipă foarte bună, bine pregătită, cu care se știe ce probleme am avut. Le-am spus să nu le dăm spații și să-i surprindem pe contraatac, ceea ce s-a și întâmplat. Nu ne-am lăbărțat ca echipă, nu ne-am răsfirat. Băieții au jucat liniștiți, relaxați, iar când au avut posesia au pasat. Au jucat cam ce ar trebui să joace. Am arătat ca o echipă adevărată, ca niște prieteni în teren. Fiecare și-a pus calitățile în slujba echipei. Nu le-am dat nicio șansă gazdelor. Rezultatul e meritat, dar se mai putea marca. Dacă se termina 7-3, nu se supăra nimeni. Cum am spus, am jucat foarte bine pe contraatac și i-am surprins pe adversari. Pătulea a avut prima ocazie încă din minutul 5”, a spus și „secundul” Gheorghe Mina.

Ion Barbu a fost și cel care a insistat pentru readucerea în lot a golgheterului Adrian Pătulea, care după un incident în vestiar cu Ilie Stan și Auraș Brașoveanu s-a spus că i s-a reziliat contractul unilateral. „Prin rechemarea lui Pătulea la echipă, nu am căutat decât binele clubului. Am vrut să fac bine. N-am avut niciun moment intenția de a mă certa cu cineva din club. De altfel, am vorbit, pentru revenirea la echipă, nu numai cu Pătulea, ci și cu Florin Popa și cu Vezan, dar ei nu se mai întorc”, a mai spus Barbu.

Farul cu SC Bacău: I. Dinu – Băjan, Ad. Ionescu, D. Bratu, Corcoveanu (Zugravu ”73) – Val. Munteanu (A. Cristea ”85), Milea (Al. Ioniță ”57), V. Suciu, C. Neagu – Pătulea, S. Chițu.

După acest succes, Farul a egalat Bacău în clasament, au 22 de puncte, iar sâmbătă cele două echipe se vor întâlni din nou în meci direct, de această dată la Constanța.

Foto: Deșteptarea

Marius ANGHEL 03 May. 2016, 12:06 Campionat
Pe aceeași temă