Farul, în lacrimi după meciul cu ACS Berceni

Mihai Andries 11 Nov. 2013, 13:50 Campionat

„Marinarii” au încheiat turul Ligii a 2-a cu un egal pe teren propriu contra unei candidate la promovare. Gazdele meritau însă victoria, pe care au ratat-o la ultima fază a meciului. Rezultatul meciului de sâmbătă, de la Constanța, dintre FC Farul și ACS Berceni, din etapa a 13-a a Ligii a 2-a, 0-0, a fost unul nedrept pentru formația gazdă, care a condus ostilitățile și a ratat mai multe ocazii decât adversara sa. Două dintre situații au fost imense, în ultima secundă de joc tânărul Georgian Butoi irosind șansa de a deveni eroul Farului din acest meci.

„Marinarii” n-au avut complexe în fața echipei aflate pe locul doi în clasament înaintea etapei, formație care trage la promovare și care pierduse un singur meci dintre cele zece jucate. Drept rezultat, elevii lui Ion Răuță au dominat meciul și și-au creat mai multe ocazii decât ACS Berceni, însă nu au fructificat niciuna. Oaspeții au avut o singură situație mai acătării (V. Ștefan 79), iar în minutul 42 Pădurețu nu a profitat în careul Farului de o nesincronizare în defensiva constănțeană. De cealaltă parte, „marinarii” au fost mult mai periculoși, dar Igiroșanu (37), I. Florea (49), Silvășan (50), Mansur (73) și N. Crețu (76) au ratat de fiecare dată ținta. A venit însă minutul 85, când Nicu Crețu a tras de la 16 m, mingea a lovit bara și se părea că va intra în poartă, dar portarul Meilă a avut noroc cu carul, iar scorul s-a menținut 0-0. Imediat, ACS Berceni a rămas în zece oameni, după ce Pădurețu a văzut roșu (pentru două galbene).

În urma acestui egal, Farul rămâne tot în afara locurilor de play-off, pe locul șapte, la egalitate de puncte însă cu Gloria Buzău, ocupanta poziției a șasea.

Farul a sperat până la final, iar în ultimul minut de prelungiri, al treilea, Georgian Butoi a ratat o ocazie rarisimă din fața porții, trimițând peste. Meciul s-a încheiat la egalitate, iar jucătorii Farului s-au prăbușit pe gazon. Cel mai afectat a fost Butoi, care a plâns minute în șir, fiind însă încurajat de echipă și de galerie, care i-a scandat numele.

FC Farul (antrenor, Ion Răuță) a jucat cu: Vl. Neagu – Băjan, Buzea (cpt.), Bumbac, Mansur – Ivanovici (81 Nițescu), I. Florea, N. Crețu, Bolat – Igiroșanu (55 Butoi), Silvășan.

Echipa lui ACS Berceni (antrenor, Marin Dragnea) a fost: Meilă – E. Nicu (cpt.), Fâșie, C. Sandu, Pazon – Feraru (64 Trestenicu), Ghinea, V. Ștefan, A. Pătrașcu – Pădurețu – A. Nistor (46 Voican; 90+2 T. Fatai).

 

Sursa: Ziua Constanța
 

 

Mihai Andries 11 Nov. 2013, 13:50 Campionat
Pe aceeași temă