Farul i-a orbit pe ieșeni! Răuță: „Am câștigat pentru că în ultima vreme ne-am antrenat bine”

Marius ANGHEL 06 Oct. 2013, 10:30 Campionat

FC Farul a obținut trei puncte în disputa contra celor de la CSMS Iași. Echipa antrenată de Ion Răuță a început bine partida și a atacat încă din primul minut. Atacurile prelungite ale marinarilor s-au concretizat în minutul 27 când Silvășan a reușit să marcheze golul victoriei după o centare bună a lui „Schurrle” de Constanța, Petre Ivanovici.

Dacă prima repriză le-a aparținut constănțenilor, în cea de-a doua parte moldovenii au fost cei care au atacat mai mult, dar nu au reușit să îl învingă pe căpitanul fariștilor, George Curcă.

Cea mai controversată faza a meciului s-a petrecut spre finalul partidei, mai exact în minutul 85, când arbitrul de centru a refuzat Farului un penalty după un henț în careu al ieșenilor.

Trei puncte mari pentru Farul care se clasează pe locul 4 al ligii secunde cu 10 puncte după sașe partide disputate.

La finalul partidei antrenorul gazdelor, Ion Răuță s-a declarat mulțumit de jocul echipei sale. „Știam că vom avea o partidă dificilă contra celor de la Iași. Au un lot puternic din care cred că pot forma lejer două echipe cu care să evolueze în liga a doua. Știam însă că slăbicinea lor este la centrul terenului și am încercat să îi surprindem. Am câștigat pentru că în ultima vreme ne-am antrenat bine, de câteva etape am tot jucat 10 sau 11 contra 14 și din păcate așa a fost și astăzi. Marele nostru merit este acela că am știut să jucăm și 11 contra 14. De abia aștept să văd înregistrarea meciului, sunt curios să văd modul în carea această partidă a fost arbitrată și sunt curios până la finalul campionatului oare câte greșeli se mai pot face împotriva noastră.

Felicit grupul pentru victorie, este meritul lor. Nu ne-am mai creat așa multe ocazii de gol ca în restul partidelor, dar așa se întâmpla când întâlnești un adversar poate mai valoros ca tine. Avem ceva probleme în atac pentru că avem doi atacanți foarte tineri, unul de 19 ani și altul de 20 de ani care în fața porții nu concretizează. Sunt doi copii buni care vreau să crească de la etapă la etapă, de la lună la lună să mă pot baza pe ei. Din păcate perioada de transferuri s-a încheiat și nu mai putem aduce încă un vârf. Am vrea să jucăm cu doi atacanți dar pentru asta ne mai trebuiesc alți doi. Sperăm ca în iarnă să ai aducem un atacant și să rezolvăm această problemă” a spus Ion Răuță după meci.

În ceea ce privește perioada imediat următoare,Ion Răuță este de părere că va fi o perioada dificilă pentru echipa sa. „Urmează o perioadă grea pentru noi. Vom juca miercuri la Slobozia cu o echipă care este preocupată total de joc. Îi cunosc destul de bine pentru că am lucrat și eu acolo un an și jumătate. După aceea să vedem dacă jucăm cu Rapid pentru că ei au mai mulți jucători convocați la lotul național. Nu știu cum este regulamentul, știu că ei nu vor evolua miercuri. Va fi greu pentru noi că vom juca descoperiți pe postul de fundaș dreapta pentru că Băjan va merge la naționala de tineret. Pentru mine va fi greu pentru că îl pierd pe Băjan și ca fundaș dreapta și ca jucător sub 21 de ani și pentru meciul cu Slobozia și trebuie să vin cu o altă soluție. Ar fi trebuit să ni se amâne și nouă si meciul de la Slobozia și cel de sâmbătă cu Rapid, dar asta e nu avem ce face și nu ne putem plânge” a conchis Ion Răuță.

Articol și foto de Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 06 Oct. 2013, 10:30 Campionat
Pe aceeași temă