Farul a smuls un punct la Bacău într-un final de joc nebun

Horia Alexoae, Mihai Andries 06 Sep. 2014, 18:02 Campionat

După desfășurarea partidei din prima repriză, era greu de anticipat că echipa pregătită de Marian Pană ar mai putea emite vreo pretenție în partea a doua a jocului. Băcăuanii conduceau cu 2-0 după o repriză pe care o controlaseră, în timp ce replica Farului a fost extrem de palidă.

Gazdele au deschis scorul în minutul 26, atunci când Hurdubei a centrat din lovitură liberă, Lozneanu a trimis cu capul spre poartă, iar Ungureanu a deviat balonul în plasă din careul mic. Un gol ce l-a scos din minți pe antrenorul oaspeților, care a spus după meci că lucrase îndelung astfel de faze la antrenamente.

11 minute mai târziu, Strugariu a trimis balonul în bară cu o lovitură de cap din 6 metri. Adi Hurdubei a făcut 2-0 în minutul 42 cu un voleu de senzație de la 22 de metri lateral stânga, la colțul lung, mingea oprindu-se în plasa laterală a porții lui Neagu.

La pauză, Marian Pană a făcut două schimbări, trimițându-i în teren pe Igiroșanu și Ciobanu, cărora li s-a alăturat în minutul 72 Ivănică, al cărui șut-centrare a lovit transversala lui Petrariu în minutul 80. După două minute, la o ezitare în lanț a apărării băcăuane, Enciu a scăpat singur cu portarul și a marcat cu un șut precis de la 14 metri.

După numai un minut, constănțenii au avut un penalty neacordat după un fault al lui Lozneanu la Igiroșanu, însă Farul a egalat în cele din urmă în minutul 88, atunci când Ochia a șutat sub bară dintr-un unghi imposibil, aproape de linia de fund.

Până la urmă, inspirația la schimbări a celor doi antrenori s-a dovedit decisivă, chiar dacă senzația a fost că băcăuanii au scăpat printre degete o victorie care le era la îndemână.

SC BACĂ‚U – FARUL CONSTANȚA 2-2 (2-0) B. Ungureanu (26), Hurdubei (42) / Enciu (82), Ochia (88)

SC Bacău: Petrariu – Luncanu, Lozneanu, Burcă, Sascău – Strugariu (62 Vraciu), L. Dumitriu (87 Adăscăliței), Taban, Hurdubei – B. Ungureanu (77 Cl. Tudor), B. Rusu. Antrenor: Viorel Tănase.

Farul: Vl. Neagu – Cl. Popa (46 D. Ciobanu), Straton, Miulescu, Szalkai – Cîrstoiu (72 Ivănică) – Bardu, R. Neagoe, Ochia, Pîslaru (46 Igiroșanu) – M. Enciu. Antrenor: Marian Pană.

Cartonașe  galbene: Lozneanu (21), Luncanu (47), B. Ungureanu (70) / Pîslaru (17), Ochia (20), Enciu (22), Neagu (90).
Arbitru: Andrei Lucian Țiții (Sibiu); Asistenți: Adrian Ionescu (Târgoviște) și Florin Alexandru Vișan (Galați).
Spectatori: 600.

Articol de Horia ALEXOAE
Foto: Mediafax Foto – Dan DUȚĂ‚

Horia Alexoae, Mihai Andries 06 Sep. 2014, 18:02 Campionat
Pe aceeași temă