Farul a „orbit” Clinceniul. „Marinarii” i-au dedicat succesul aniversatului Ion Barbu. „Mă așteptam să câștigăm”

Marius ANGHEL 16 May. 2016, 10:24 Campionat

FC Farul a realizat, sâmbătă, a doua victorie din turneul play-off al Ligii a 2-a, înscriind tot atâtea goluri, cinci, ca la primul succes! „Marinarii” au spart gheața la Bacău, învingând cu 5-1, iar acum, la următorul meci pe teren străin, au câștigat cu FC Academica Clinceni, scor 5-2.

Categorica victorie de sâmbătă, din etapa a șaptea, a venit chiar în ziua în care antrenorul Farului, Ion Barbu, a împlinit 39 de ani, iar jucătorii i-au dedicat tehnicianului acest succes. „Marinarii” au înscris încă din minutul 1, iar în minutul 16 aveau 2-0. Prima repriză s-a încheiat însă la egalitate, gazdele punctând în inferioritate numerică. După pauză, având și avantajul omului în plus, Farul a înscris de încă trei ori, conducând jocul în direcția unei victorii la scor.

Ca și la Bacău, primele două goluri ale Farului au fost marcate de Pătulea (1, 16). La 2-0, „marinarii” și-au cam pierdut concentrarea, astfel că gazdele au revenit în joc, având două ocazii și o bară înainte de a reduce din diferență (Al. Neagu 36). Au fost trei minute pline pentru Clinceni. Gol (36), cartonaș roșu primit (37, Al. Neagu, pentru două avertismente), gol în inferioritate numerică (38 – Antohi), astfel că Academica a revenit de la 0-2 la 2-2, acesta fiind și scorul pauzei.

În partea secundă însă, constănțenii au fost vioara întâi și au marcat prin Tigoianu (52), Suciu (70) și V. Munteanu (85) pentru un succes clar, la trei goluri diferență. Gazdele au avut o zvâcnire la 2-3, când au ratat o situație bună, în rest, Farul a avut jocul la discreție.

„Mă așteptam să câștigăm”

„La acest scor poate nu mă așteptam, dar la victorie, da. Chiar dacă am pierdut la Constanța în runda trecută, cu SC Bacău, am avut ocazii și consider că rezultatul corect era unul de egalitate. Cu Academica, am avut 30 de minute, primele, foarte bune, punctând încă din minutul 1 și având 2-0 după un sfert de oră. Apoi însă nu ne-am mai concentrat așa de bine și am comis greșeli copilărești, iar gazdele ne-au egalat. A fost o repriză întâi echilibrată, însă, în partea secundă, în condițiile în care am avut și superioritate numerică, meciul a fost la discreția noastră, nepunându-se niciun moment problema să nu câștigăm. Am ținut de minge, am presat și am dominat, creându-ne faze și ocazii. Iar dacă nu tratam mai multe momente cu superficialitate, ne puneam impune la un scor și mai mare”, a declarat Ion Barbu.

Dedicație specială

La final, jucătorii i-au dedicat acestuia victoria, cu ocazia zilei sale de naștere. „Le mulțumesc băieților și sper ca și în meciurile pe care le mai avem de jucat să evolueze la fel de bine, motivați (așa cum i-am simțit) și pentru orgoliul nostru, pentru că asta ne-a mai rămas. Trebuie să dovedim că nu merităm ultimul loc din clasament”, a mai spus Barbu, care pregătește Farul alături de Gică Mina.

În meciul următor, FC Farul joacă la Constanța cu Rapid, miercuri, 18 mai, de la ora 18:00. 

FC ACADEMICA CLINCENI   2
FARUL CONSTANȚA             5

Al. Neagu 36, Antohi 38 / Pătulea 1, 16,Tigoianu 52, Suciu 70, V. Munteanu 85

H. Iancu – Dobrosavlevici, D. Lung, Patriche, Pham Huy – Vențer, C. Gheorghe (cpt.), Al. Neagu, D. Benzar (Mirea ’72) – Kuku, Antohi
Rezerve: A. Matei – Cherteș, Ginga, L. Ganea, Fl. Ștefan, A. Nițu
Antrenor: Mugur Boholan
Eliminat: Al. Neagu ’37 (cumul de cartonașe galbene)

I. Dinu – Băjan, Fl. Pătrașcu (cpt.), D. Bratu (Al. Ioniță ’76), Corcoveanu – Val. Munteanu, Milea (Ad. Ionescu ’54), Suciu, C. Neagu – S. Chițu (Tigoianu ’51), Pătulea
Rezerve neutilizate: Began – Țăranu, Vlădescu, Al. Matei
Antrenor: Ion Barbu

Stadion: Arena 1 (Clinceni); Spectatori: 250; Arbitru: Andrei Antonie 2 (București); Asistenți: Ionel Valentin Dumitru 3 (Gherghița) și Ionuț Babadac 3 (Alexandria); Jucătorul meciului: Adrian Pătulea 4.

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 16 May. 2016, 10:24 Campionat
Pe aceeași temă