Farul a încheiat anul pe loc retrogradabil. Grigoraș: „Nu este bine, e clar. A venit vacanța, se va trage linia, vor fi analize și se urmează deciziile benefice”

Marius ANGHEL 08 Dec. 2018, 19:23 Campionat
Farul a încheiat anul pe loc retrogradabil.** Grigoraș:

SSC Farul își lua avânt după victoriile cu Luceafărul (5-0) și Brăila (2-0), iar Petre Grigoraș își propunea maxim de puncte în ultimele trei meciuri din 2018, mai ales că întâlnea echipe din partea a doua a clasamentului, la fel ca și gruparea constănțeană. S-a ales încă cu doar un punct, din jocul cu UTA (scor 1-1) de pe teren propriu, și acesta obținut cu mari emoții, cu gol egalizator marcat în final. În schimb, cu Ripensia a pierdut cu 1-0, iar cu ACS Poli a cedat cu 3-0.

La finalul jocului cu UTA, Grigoraș s-a declarat însă mulțumit cu punctul câștigat. „Ne doream o victorie, așa cum ne doream și la Timișoara vreo două, dar n-am reușit să le obținem. Cred că e un rezultat echitabil după aspectul jocului, unul echilibrat, de luptă. Am întâlnit o echipă destul de puternică, care a avut șansele ei de a marca mai repede, ca și noi de altfel. Poate dacă am fi înscris primii la acea ocazie a lui Păun, am fi reușit să câștigăm, cine știe. Per total, cred că este un rezultat echitabil, să nu fin răutăcioși, pentru că știam ce se întâmplă în această perioadă, a spus antrenorului Farului la conferința de presă, care l-a și lăudat pe marcatorul golului egalizator, Marius Dumitrașcu: „Mă bucur pentru Dumi, care a reușit să înscrie. E un jucător foarte, foarte tânăr, îi dorim să aibă constanță, de asta are nevoie”.

Petre Grigoraș a tras și o scurtă concluzie a primei părți a sezonului și a vorbit despre ceea ce ar trebui să se întâmple în această iarnă la SSC Farul.

„A venit vacanța, se va trage linia, vor fi analize și se urmează deciziile benefice clubului. Timp de 21 de etape, actualii jucători au avut timp să demonstreze ceea ce pot și, cu siguranță, Farul își dorea mai mult decât ceea ce s-a obținut. Avem 20 de puncte, ar fi trebuit să avem 21 câștigate pe teren, dar…a trecut și acel episod (n.r. – zâmbește, știind că stafful său a greșit la meciul cu Mioveni și partida a fost pierdută la „masa verde”). Nu este bine, e clar, dar cunoșteam toate aspectele atunci când am preluat echipa. Ne-am asumat o responsabilita mare împreună cu cel care a și preluat clubul, cu Ciprian Marica. Am vrut să stăm cât mai aproape de obiectiv, iar, în retur, după o remaniere masivă în lot, să atingem ceea ce ne-am propus pe termen scurt și anume să rămânem în Liga a 2-a. Apoi, la anul, sper să pot construi o echipă care și-a propus de mai mult timp un obiectiv important, dar – iată – cu o întârziere de un an. Indiferent de schimbările ce se vor face în această iarnă, ele trebuie să ducă la ceva mai bun decât ceea ce a fost până acum. Toți jucătorii care vor veni la club să o facă cu un plus, sper să fim cu toții inspirați în acest sens”, a mai spus Grigoraș.

La finalul anului 2018, după 21 de etape, SSC Farul are 20 de puncte și ocupă locul 17, retrogradabil. Prima echipă aflată deasupra zonei roșii este Aerostar, cu 22 de puncte.

Marius ANGHEL 08 Dec. 2018, 19:23 Campionat
Pe aceeași temă