Fără miză, fără spectacol. ACS Berceni câștigă pragmatic duelul cu Farul

Marius ANGHEL 12 Apr. 2014, 17:45 Campionat

Lacunele sistemului competițional adoptat vara trecută se văd de-abia acum. Spre finalul sezonului regulat, ambițiile încep să-și facă simțită prezența, tocmai din cauza meciurilor în care ambițiile lipsesc cu desăvârșire. Așa s-a întâmplat și la înfruntarea dintre Berceni și Farul, două echipe cu obiective diametral opuse. Aspectul este continuat în clasament, acolo unde formația lui Marin Dragnea se gândește doar la play-off, în timp ce constănțenii sunt presați de grijile retrogradării.

Pe undeva, era de așteptat ca meciul să nu producă spectacol. Însă, în multe momente nivelul afișat de jucători a fost slab. Pe o vreme mohorâtă, primul sfert de oră a trecut greu. Ocaziile nu numai că au lipsit, însă și jocul a suferit în majoritatea timpului. Totuși, prima șansă a avut-o Pădurețu (16), după ce mingea șutată de el dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri a ocolit de puțin vinclul porții lui Neagu. De la oaspeți, doar Silvășan (24) s-a remarcat, printr-un șut anemic, pe centru, reținut fără probleme de Meilă. Până la pauză, mediocritatea a continuat, în special la mijlocul terenului, care a semănat mai mult cu un câmp de bătaie surdă pentru balonul ce refuza să asculte picioarele. Doar Nistor (34) a mai încercat ceva, un șut la colțul lung, dar experiența lui Neagu nu a jucat feste.

Într-o letargie continuă

Deși a făcut prima schimbare încă din prima repriză, pe partea dreaptă, jocul echipei lui Marin Dragnea nu s-a schimbat deloc. Pauza n-a adus nimic nou în evoluție, ba dimpotrivă. Parcă jucătorii doreau să-i facă în ciudă fotbalului, încercând să găsească metode care mai de care mai inovatoare de chin. Pădurețu (67) a mai tras o dată slab. În cele din urmă, cu chiu, cu vai, au apărut și golurile. Nistor a plecat pe contraatac de unul singur pe partea dreaptă, profitând de spațiile libere lăsate de apărarea Farului urcată pentru un corner. Centrarea sa la colțul lung l-a găsit excelent pe Al. Stan (70), care nu a iertat și a șutat puternic sub transversală. Tătar (82) s-a trezit singur în colțul careului mic advers, dar a fost blocat in-extremis de Neagu.

Ultima fază importantă a aparținut tot Berceniului, în prim plan cu marcatorul primului gol. De această dată G. Ghinea l-a servit ideal pe același Al. Stan (89), care l-a driblat din preluare pe D. Ciobanu. Restul, a fost o simplă formalitate: șut plasat, dublă și trei puncte care nu contează nici măcar pentru statistica rece.

A fost puțină sare și piper într-o piesă fără miză. Doar fotbalul a avut de suferit.

ACS BERCENI
FARUL CONSTANȚA
2-0 (0-0)

Al. Stan ’70, ’89

Meilă – Feraru (Aldea 21), Epaminonda, Fâșie, G. Mihai – Al. Radu (cpt.) – A. Nistor (Tătar 80), G. Ghinea, Al. Stan – Bădăuță (Bitez 61), Pădurețu
Antrenor: Marin Dragnea

V. Neagu – Băjan, D. Ciobanu, I. Ghinea, Barna (Mansur 72) – A. Tudor, I. Florea, Ivanovici, D. Stan (Buzea 80), Ivanovici – Silvășan (cpt.), Igiroșanu
Antrenor: Ștefan Nanu

Cartonașe galbene: Al. Radu (6), Feraru (8), G. Mihai (39), Bădăuță (49), Aldea (57) G. Ghinea (78) / Băjan (15)
Spectatori: 150
Omul meciului: Alexandru Stan

Arbitri: Eduard Constantinescu (Craiova) -Petruța Iugulescu (Târgoviște), Mihaela Țepușă (București). Rezervă: Ion Marodin (București).
Observatori: Constantin Miclea și Adrian Rămureanu (ambii din București)

Articol și foto de Mădălin Răducu
 

Marius ANGHEL 12 Apr. 2014, 17:45 Campionat
Pe aceeași temă