Fără atac, Unirea Slobozia obține doar o remiză și în a doua etapă

Marius ANGHEL 08 Sep. 2014, 15:06 Campionat

Cu un punct smuls cu noroc pe finalul partidei din prima etapă cu nou-promovata FCM Dorohoi, echipa care sezonul trecut uimea pe toată lumea terminând pe locul 3, Unirea Slobozia, a vrut să debuteze în fața propriilor spectatori cu o victorie cu CF Brăila. Un adversar privit ca facil și prin prisma rezultatelor eminamente pozitive din confruntările directe din liga secundă.

Socoteala celor o mie de spectatori s-a dovedit a fi greșită, brăilenii începând agresiv și foarte atent meciul, reușind să blocheze eficient culoarele de pătrundere ale atacantului Ene. Nu-i mai puțin adevărat că vârful de lance al gazdelor a fost privat de pase utile de neinspirații Bolat și Coconașu.

Brăilenii au înțeles că este o pâine bună de mâncat la Slobozia și neobositul Frunză și-a împins colegii spre poarta lui Dobre. CF Brăila are trei cornere la rând la mijlocul reprizei, iar Agbleta semnează cea mai mare ocazie a reprizei, reluare slabă din 8 metri, unica fază notabilă în 45 de minute cu fotbal puțin.

Pauza îi dă inspirație antrenorului Mihalcea, iar intrările lui Drăguț și Florea pe cele două extreme mută jocul în careul oaspeților. Cei doi aveau să creeze faza din minutul 60, dar Gohoreanu, servit perfect la 12 metri, trage pe lângă poartă. Fundașul Soare urcă în atac la un corner, însă mingea trimisă cu capul trece pe lângă. Cu zece minute înainte de final, Brăila rămâne în zece, Ghiocel fiind eliminat pentru cumul de cartonașe. Imediat, Unirea Slobozia are ocazia meciului prin Ibrian, dar acesta ia la țintă pe portarul Mitrea în loc să paseze lui Gohorenu care era singur cu poarta goală în față.

Tehnicianul oaspeților nu este însă mulțumit cu un egal și vrea mai mult, îi aruncă în teren pe viteziștii Onofraș și Nicoliță, cei doi reducând publicul la tăcere cu cinci minute înainte de final, atunci când mingea șutată din prima de Nicoliță a lovit bara transversală, în ceea ce avea să fie ultima ocazie notabilă a unei partide în care rezultatul de egalitate a reflectat realitatea de pe teren.

UNIREA SLOBOZIA – CF BRĂ‚ILA 0-0

Dobre – Stan, Hristian, Soare (cpt.), Toma – Macare, Coconașu (D. Gheorghe ”72) – Ibrian, Bolat (Florea ”66) Gohoreanu – D. Ene (Drăguț ”60). Antrenor: Adrian Mihalcea.

Mitrea – Petean, Olenic, L. Ivan, Ghiocel – B. Spătaru (Onofraș ”76), D. Frunză (cpt.), Stănciulescu, G. Iordache (Dima ”65) – Agbleta (Nicoliță ”69), Ndigwe. Antrenor: Alin Pânzaru.

Articol și foto de Petronel Tudor

Marius ANGHEL 08 Sep. 2014, 15:06 Campionat
Pe aceeași temă