Falub: „UTA trece de trei încoace prin momente dificile, pentru orice antrenor e greu să obțină rezultatele demne de acest club”

Mihai Andries 20 Dec. 2013, 14:06 Campionat
Falub:** „UTA trece de trei încoace prin momente dificile, pentru orice antrenor e greu să obțină rezultatele demne de acest club

Se părea că echipa fanion a Aradului va opta pentru continuitate pe banca tehnică, dar indecizia lui Adrian Marțian l-a determinat pe Adrian Falub să facă un pas înapoi pe finalul lunii iulie. Fostul fundaș al Universității Cluj a fost deranjat de faptul că lista de achiziții a fost ignorată de omul de afaceri dejean și, mai mult, în „alb-roșu” nu au rămas nici măcar fotbaliștii din „nucleul” de bază.

„Măcar de ar fi continuat Gligor, Siminic, Mărginean, Ene, Laso sau Feussi la UTA și, poate, ne mai cârpeam noi cumva, însă, în momentul în care am văzut că pleacă și ei, mi-am dat seama că nu se mai vrea mare lucru la Arad. Dacă acestui grup unit li s-ar fi adăugat 5-6 jucători pe care i-am fi adus fără mari eforturi financiare, sunt convins că UTA s-ar fi bătut la promovare”, consideră tehnicianul, care a refuzat-o în două rânduri pe Universitatea Cluj pe vremea când antrena formația „textilistă”.

Rămas fără angajament după ce le-a mai spus odată pas „șepcilor roșii”, însă în condiții cu totul diferite față de cele din sezoanele precedente, fostul „principal” al arădenilor a avut timp să urmărească îndeaproape evenimentele turului din seria de Vest a ligii secunde. Chiar dacă nu a văzut pe viu nicio partidă a „alb-roșiilor”, Falub și-a făcut o părere despre actuala echipă.

„Nu cunosc prea mulți jucători din actuala echipă, dar, din ceea ce am văzut la televizor, UTA nu jucat tocmai rău. Nu-mi dau seama dacă  cele 11 puncte acumulate sunt multe sau puține. Clubul trece de trei ani încoace prin momente dificile, pentru orice antrenor e greu să obțină rezultatele demne de acest club. Îmi amintesc că și eu am trecut în premieră prin niște situații cu care nu m-am mai confruntat înainte. Pe la niciuna dintre echipele unde activasem înainte nu mi s-a întâmplat să am jucători neplătiți de 4-5 luni de zile, sau să nu avem condiții de cantonamente și antrenamente. De fapt, m-am încăpățânat să rămân la Arad mai ales pentru jucătorii care îmi spuneau mereu de lipsurile lor, iar eu încercam să-i țin uniți și conectați la miza meciurilor. Nu regret niciun moment că am făcut asta, deși mi-ar fi plăcut să pot rămâne să lucrez și pe mai departe cu fotbaliștii în care credeam mult. Dar, până la urmă, fiindcă nu au mai fost doriți cu adevărat la UTA, trebuiau să-și facă meseria în altă parte, nu-i condamn”, mai spune fostul antrenor al arădenilor.

Deși, se știe că  nu rămas în relații bune cu Adrian Marțian, pe care – de fapt – i l-a recomandat lui Giovanni Catanzariti ca finanțator al „Bătrânei Doamne” și cu care nici nu a mai vorbit nici măcar la telefon din vară, Adrian Falub spune că nu e imposibil să lucrezi cu dejeanul. „Am văzut și eu că între el și antrenorul Trică a apărut un așa-zis conflict, eu nu pot să spun cine are dreptate. Cert este că eu nu ajungeam în postura lui Trică, fiindcă întotdeauna am știu să gestionez relațiile cu președinții sau finanțatorii. Nu m-am despărțit cu scandal de nicio conducere și nici cu Marțian nu am avut momente tensionate. Am putut lucra cu el, e genul lui Gigi Becali, cu care văd că există persoane cu care se înțeleg la Steaua. Am plecat de la UTA fiindcă obiectivul meu nu putea fi altul decât promovarea și era clar că mi-era imposibil să mai sperăm la așa ceva”, a adăugat antrenorul clujean.

Dacă la meciurile echipei „textiliste” nu a luat loc în tribună pentru a evita speculațiile, Falub și-a urmărit la lucru alți foști elevi la UTA. „Am fost la partidele Oltului de la Bistrița și Târgu Mureș, unde am apucat să-i salut pe Gligor, Siminic sau Ignea, dar și pe Mărginean sau Matei. La telefon mai discut periodic cu Giovanni (n.a. Catanzariti) sau Dorin Stana, îi mai întreb de situația de la club și mă întristez când aud că există pericolul falimentului. Și când am fost antrenor acolo, dar și acum, o spun răspicat. Dacă Aradul nu înțelege că UTA este echipa orașului și să acționeze în consecință e greu de crezut că situația se mai poate îndrepta. Eu mi-aș dori din tot sufletul ca UTA să-și revină mai ales pentru suporterii ei minunați”, a încheiat Adrian Falub, care de la începutul anului următor ar putea reveni în elită și asta pentru că are pe masă două oferte scrise de la două prim divizionare.

 

Sursa: SportArad

Mihai Andries 20 Dec. 2013, 14:06 Campionat
Pe aceeași temă