Falub, despre plecarea de la UTA: „Îmi pierdusem entuziasmul”

Mihai Andries 01 Apr. 2014, 10:21 Campionat
Falub, despre plecarea de la UTA:** „Îmi pierdusem entuziasmul

Demisia lui Adrian Falub din funcția de antrenor al „Bătrânei Doamne” a căzut ca o „ghilotină” pentru fotbaliști, dar și pentru Giovanni Catanzariti. Se știe că italianul a fost cel care a insistat pentru revenirea tehnicianului clujean în „alb-roșu”, care, la rândul său, a convins și alți fotbaliști să accepte oferta UTA-ei, printre care și fețe cunoscute ca Laso, Feussi sau Lazea. În schimb, Adrian Marțian se simte mai liber, fiindcă, orice s-ar spune, Falub îl presa cu plățile față de jucători și angajați.

Asta nu l-a împiedicat pe dejean și pe ingeniosul său „argat”, Cătălin Barbu, să încerce să-i pună bețe în roate fostului antrenor, cu intenția de a scoate ceva bani de la Târgu Mureș. Numai că Adrian Falub a profitat de o prevedere din statutul antrenorului și a înapoiat jumătate din banii încasați pe perioada cât a stat pe banca „alb-roșiilor”. Prin urmare, fostul fundaș a luat loc sâmbătă seara pe banca ASA-ului și și-a condus elevii spre victoria clară cu CS Mioveni: 4-0.

La o săptămână de la despărțirea oficială de „Bătrâna Doamnă”, Falub și-a expus și motivele. „Îmi pierdusem entuziasmul, iar eu nu funcționez fără el indiferent oriunde unde antrenez. Au fost unele probleme care m-au făcut să cedez, dar nu înainte de a obține un rezultat ce ar trebui să fie decisiv pentru îndeplinirea obiectivului echipei. Câștigând la Bistrița și în lumina rezultatelor din weekend și a retragerii Universității Craiova, în acest moment UTA are 90% șanse de salvare de la retrogdare. Dacă Gloria alunecă în partea a doua a clasamentului, practic, echipa mai trebuie să acumuleze 7 puncte în play-out ca să joace și la anul în Liga a 2-a. Eu știu ce echipă am format la Arad, îi cunosc posibilitățile și nu văd cum ar putea rata obiectivul”.

Către foștii săi elevi, dar și de cei doi conducători utiști, Adrian Falub a avut doar mesaje de încurajare și…pace. „Le mulțumec lui Giovanni și Marțian că mi-au dat din nou șansa să o antrenez pe UTA și aș vrea să rămânem în relații bune. Pe Marțian îl cunosc de foarte mult timp și nu aș vrea să ne certăm de la fotbal. Jucătorilor le mulțumesc că m-au suportat, știind că sunt o persoană dificilă când vine vorba de meseria mea și le doresc multă baftă pe mai departe. Am lăsat fotbaliști foarte buni la Arad, caractere puternice, iar dacă noii antrenori vor reuși să țină grupul unit și să-i mențină într-o formă sportivă de competiție, UTA se va salva de la retrgradare. Am plecat cu mult regret de la Arad, iar oferta de la Târgu Mureș a venit după ce decizia de a părăsi UTA”, a mai spus Adrian Falub, care a preluat echipa „textilistă” la începutul lunii februarie, culegând 6 puncte din 12 posibile.

Sursa: Sport Arad

Mihai Andries 01 Apr. 2014, 10:21 Campionat
Pe aceeași temă