EXCLUSIV | Se „rupe” scheletul! Unul dintre jucătorii importanți ai ASU Politehnica predă echipamentul miercuri și se desparte de club

Atmosfera de la ASU Politehnica e stricată aproape de-a binelea, lucru demonstrat de faptul că un jucător important din lot va pleca de la club de miercuri, fără să mai aștepte finalul de an, în care mai sunt programate încă două jocuri. Sursele Liga2.ro spun că Dănuț Bilia va semna rezilierea și va preda echipamentul miercuri, în ziua în care echipa joacă la București cu Metaloglobus, deși, la început de sezon, Cosmin Petruescu spunea că fundașul face parte din „scheletul” pe care vrea să construiască o echipă la care să adauge „vlăstare” tinere.

Bilia s-a certat la pauza meciului de la Balotești, din urmă cu două etape, cu Cosmin Petruescu, după ce a fost înlocuit. Apoi, pentru meciul cu Pandurii, nu a prins lotul, iar acum nu a a fost luat în deplasările pentru jocurile cu Metaloglobus și Chindia.

Antrenorul oferea o explicație de fațadă după meciul cu gorjenii. „La Bilia a fost o decizie tactică, în condițiile în care Jurj a venit de la lotul național Under 19. A și jucat în ultimul meci din Bulgaria, avea un moral bun, am considerat că e nevoie să îi dau în continuare încredere și cred că făcut o partidă foarte bună. Bilia rămâne un jucător important pentru noi, a jucat în 15 din cele 18 meciuri titular în acest sezon, e un jucător de echipă. Dar trebuie să înțeleagă și el că în ianuarie face 34 de ani și nici Cristiano Ronaldo, la Real Madrid, nu a jucat în toate partidele. Iar politica noastră e și să venim cu jucători tineri, pe care să îi formăm, să îi promovăm către prima echipă”, a spus Petruescu, de complezență.

Ei bine, tensiunea existentă și-a spus cuvântul, iar, miercuri, Bilia va preda echipamentul și va pleca de la ASU Politehnica după trei ani și jumătate. Din informațiile noastre, fundașul este într-o relație mai tensionată cu antrenorul Petruescu și managerul Marius Cociu.

Bilia face anul viitor, în ianuarie, 34 de ani. Timișoreanul a debutat la seniori la ACU Arad și a mai jucat la Corvinul Hunedoara, Prahova Tomșani, Fortuna Brazi, CS Ineu și Gloria Arad.

În vară, dar și recent, Cosmin Petruescu a declarat că Bilia e unul dintre cei cinci jucători de bază cu experiență din lot, alături de Cristian Scutaru, Ioan Mera, Adrian Poparadu și Alin Ignea. De curând, de la club au mai plecat Tamaș Szasz și Tiberiu Istrătescu, jucători însă veniți vara aceasta. Bilia era unul dintre cei mai iubiți jucători de către suporteri.

„Bilia, Mera, Scutaru, Ignea și Poparadu sunt cei cinci jucători în jurul cărora dorim să construim o echipă. Din păcate, au prins doar 35 de minute împreună în teren în aceste 16 etape”, spunea Cosmin Petruescu după înfrângerea cu Sportul Snagov (1-2).

Înaintea ultimei etape a turului, ASU Politehnica ocupă locul 12, cu 21 de puncte, cu trei puncte mai mult decât Aerostar Bacău, ultima clasată pe loc retrogradabil.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă