EXCLUSIV | Detalii din culisele reținerii lui Marius Baciu. Antrenorul era urmărit de două luni și avea telefonul ascultat

Marius ANGHEL 13 Nov. 2019, 17:49 Campionat
EXCLUSIV | Detalii din culisele reținerii lui Marius Baciu.** Antrenorul era urmărit de două luni și avea telefonul ascultat

Marius Baciu (44 de ani) a fost ridicat de „mascați”, miercuri, la finalul partidei Sportul Snagov – Turris Oltul Turnu Măgurele 2-3. ProSport a intrat în posesia unor informații de culise în legatură cu intervenția DIAS (Departamentul de Intervenție și Acțiuni Speciale) la stadionul din Colentina, unde s-a jucat partida din etapa a 17-a a Ligii 2.

UPDATE 18:39 | ProSport a mai intrat în posesia unor informații despre reținerea lui Baciu. Se pare că faptele lui au legătură cu perioada în care o antrena pe Daco-Getica. Potrivit surselor, antrenorul a luat bani de la diverși oameni din fotbal pentru anumite înțelegeri, iar ProSport a mai aflat că acesta cerea bani de la fotbaliștii săi pentru a-i băga în echipă.

––––––––––––––

Sursele ProSport indică faptul că Marius Baciu era urmărit de două luni de poliție, fiind bănuit că face parte dintr-un sistem care se ocupă cu trucarea de meciuri. Fostul fundaș a avut telefonul ascultat, după ce FRF a fost sesizată în mod repetat cu privirile la nereguli. Acum, însă, motivul ridicării sale de către trupele SIAS este cu totul altul.

Detalii din culisele reținerii lui Marius Baciu: e acuzat de alte fapte de corupție, e audiat la Parchet și nu are calitatea de martor!

Potrivit informațiilor obținute de ProSport, Baciu e acuzat și de alte fapte de corupție, printre care evaziune fiscală. Surse judiciare susțin că acum dosarul este instrumentat de Direcția de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Pe numele fostului fotbalist al Stelei a fost emis un mandat de aducere în fața unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Polițiștii au executat acest mandat, iar în prezent fostul jucător așteaptă să intre la audierile cu procurorul de caz. ProSport a aflat că lui Baciu nu i s-a comunicat cu exactitate calitatea pe care o are în dosar, dar i s-a sugerat că nu este cea de martor! Sursele noastre dezvăluie că nu ar fi vorba despre un caz de mare amploare și că acest dosar nu are legătură cu presupuse fapte de manipulare a norocului la pariuri sportive!

În partida jucată miercuri, Turris-Oltul a fost condusă cu 2-0 la pauză de Sportul Snagov, dar trupa lui Marius Baciu a întors scorul în repriza a doua. S-a terminat 3-2 pentru teleormăneni, formație controlată de fiul lui Liviu Dragnea.

Baciu a fost numit pe banca lui Turris în urmă cu trei etape, după plecarea lui Florin Bratu.

 

 

Marius ANGHEL 13 Nov. 2019, 17:49 Campionat
Pe aceeași temă