Este oficial: FCM Dunărea s-a retras din liga a doua, echipa de seniori a fost desființată

Este oficial: FCM Dunărea s-a retras din liga a doua,** echipa de seniori a fost desființată

Încercările din această vară ale celor din conducerea FCM Dunărea Galați de a găsi soluții pentru a scăpa de datorii n-au avut succes, astfel că echipa de seniori, înscrisă în Liga a II-a, s-a desființat.

„Astăzi, 2 august, suntem nevoiți să anunțăm că nu vom începe campionatul ligii secunde. Motivul este de natură financiară. Clubul are datorii către bugetul de stat de aproximativ 2,5 milioane de lei, din cauza cărora, cu toată bunăvoința Consiliului Local, municipalitatea nu poate legal să ne susțină financiar mai mult decât cu plata salariilor. Începerea noului sezon ar însemna cheltuieli pe care nu le putem acoperi”, a declarat Romeo Jianu, președintele FCM Dunărea.

Jucătorii au fost redirecționați spre Metalosport

Acesta a precizat că FCM Dunărea mai are datorii și la terți în valoare de aproximativ 500.000 de lei. În această situație, jucătorii au fost îndrumați către Metalosport Galați, grupare care a promovat în acest an în Liga a III-a și care, cu sprijinul financiar al municipalității, ar putea avea ca obiectiv promovarea imediată în liga secundă și apoi chiar ținti intrarea în Liga I.

FCM Dunărea s-a asociat cu clubul Steaua Dunării și sub denumirea de Asociația Sport Club Municipal Dunărea va activa la nivel de juniori și copii. Inițial s-a dorit ca, în urma asocierii, ASCM Dunărea să preia locul în liga secundă avut de FCM, dar acest lucru nu a fost permis de către Federația Română de Fotbal.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă