Eșecul care îndepărtează promovarea

Marius ANGHEL 11 Mar. 2013, 13:19 Campionat

În prima etapă a returului ligii secunde de fotbal, FC Municipal Târgu-Mureș a pierdut pe teren propiu cu scorul de 2-0 partida cu Damila Măciuca. Cele două goluri au fost înscrise de Lircă (min. 28) și Negruț (min. 60).

Startul partidei a fost unul prudent din partea ambelor echipe, în care ocaziile de gol au lipsit. Prima fază periculoasă s-a înregistrat la poarta gazdelor, dar Negruț n-a știut specula nesiguranța apărării ardelene. Mureșeanul Șaim trimite primul șut pe poartă, de la distanță în minutul 24, dar cei care deschid scorul sunt oaspeții, după alte patru minute. Ceantrarea lui B. Geantă de pe stânga este reluată cu capul de către Lircă. Balauru apreciază greșit traiectoria și mingea prinde colțul lung al porții. Damila prinde mai mult curaj, după care gazdele revin în atac, dar jocul nu se leagă. Șutul lui Punosevac de la 25 de metri trece lângă, iar Hanca reia paralel cu poarta lansarea lui Vârtic și repriza se încheie cu avantajul minim al vâlcenilor.

Revenirea n-a reușit

Repriza secundă a început, așa cum era de așteptat, cu un asediu la poarta oaspeților. Ocaziile întârzie însă să apară, iar șutul aceluiaș Șaim, în minutul 58 trece aproape de vinclu. Mureșenii domină jocul, dar spațiile din apărare dau ocazia „măciucarilor” să-și dubleze avantajul. I. Popa scapă singur pe dreapta, trimite în fața porții, de unde Negruț îl învige pe Balauru cu o reluare la colțul scurt. Elevii lui Isăilă caută să revină în joc, dar ocaziile întârzie să apară. Punosevac șterge transversala din lovitură liberă, în minutul 71, iar cu un sfert de oră înaintea finalului, după o fază prelungită, „călcâiul” lui Pădurețu este respins de pe linia porții. O ultimă ocazie mureșeană în minutul 89, cap Punosevac, respins de Matache. Damila are spații libere, dar se mulțumește cu conservarea rezultatului în fața unei echipe fără soluții. Echipa lui Claudiu Niculescu obține trei puncte meritate și urcă pe locul 3.

FCM: Balauru, Peteleu, Nicu, Vârtic, Cucu, Hanca (”46 C. Ganea), Precup (”66 Pădurețu), Stere, Șaim, C. Cristea (”46 Huiban), Punosevac.

Damila: Matache, Nwabuere, Deaconescu, I. Stoica, Cucui, A. Popa, Menassel (”86 Iordache), Bărbulescu, B. Geantă (”67 Codin), Lircă, Negruț (”80 Melcea)

Articol și foto de Mihai VEREȘ

Marius ANGHEL 11 Mar. 2013, 13:19 Campionat
Pe aceeași temă