Eșec dureros cu „U” Cluj pentru Petrolul. Leo Grozavu: „Prea multe cadouri. Am dominat jocul, dar în foarte puține momente am fost lucizi”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 24 Sep. 2018, 15:12 Campionat
Eșec dureros cu

Petrolul a fost readus cu picioarele pe pământ la Cluj-Napoca după ce în precedentele trei meciuri câștigase tot și nu încasase niciun gol. Duminică seară, împotriva Universității Cluj, echipa ploieșteană a pierdut cu 2-3, înregistrând astfel al doilea eșec în acest sezon și ratând șansa să urce pe locul 2. „Lupii” au primit de la „U” mai multe goluri de cât avea încasate în precedentele șapte jocuri.

Cu o posesie mai bună pe terenul Universității, Petrolul a fost surprinsă de trei ori pe contraatac și s-a văzut condusă cu scor de neprezentare după reușite lui Octavian Ursu (13) și Dorin Goga (49, 51). Ineficientă în atac, formația ploieșteană a profitat de eliminarea lui Doru Dumitrescu din minutul 60 și s-a aruncat cu totul în atac. Degeaba însă a mutat și Leo Grozavu, fiindcă Arnăutu și compania nu au fost în stare să-i de emoții lui Dur-Bozoancă. Însă lucrurile s-au schimbat în momentul în care s-a intrat în prelungiri. După ce Țigănașu (90) a lovit bara din dreapta, Nini Popescu (90+1) și Claudiu Herea (90+4) au marcat și i-au făcut pe clujeni să-și clănțăne dinții în gură. Prea târziu însă, deoarece n-au mai fost minute și arbitrul a fluierat finalul. Cele două reușite au mai spălat din umilință, însă înfrângerea rămâne pentru ploieșteni.

La final, Leo Grozavu a reproșat cadourile făcute de jucătorii săi și i-a acuzat că nu au gândit lucid. „Am primit doar două goluri în atâtea etape și acum am reușit să luăm trei. N-am fost în cea mai bună stare. Din păcare, asta a fost. Prea multe cadouri și atunci când faci cadouri… Cred că „U” Cluj, până la 3-0, nu a avut nimic altceva. Nici nu pot să spun ocazii, că nu au fost ocazii la ceea ce s-a întâmplat pe teren. Am dominat jocul, dar, din păcate, nu am avut claritate, nu am avut limpezime la construcție. Nu mai vorbesc de finalizare. În foarte puține momente am fost lucizi”, a spus antrenorul Petrolului la microfonul DigiSport.

Apoi, Grozavu a băgat aceeași placă, în care a vorbit despre lipsa timpului și a omogenizării lotului, și a spus că abia după etapa a 20-a se poate vorbi cert despre primele echipe care pot fi considerate favorite la promovare.

„Noi vom încerca până la finalul campionatului să ne bate pe teren pentru punctele puse în joc. Atât pot spune. Va fi un campionat echilibrat, pentru că nicio echipă nu se distinge prin ceva ieșit din comun. Știu eu, sunt echipe de tradiție, au venit de la Liga a 3-a, nu e ușor să faci rapid un lot competitiv. Jucătorii abia se cunosc, pentru că două-trei luni sunt mult prea puține pentru a reuși să legi niște relații de joc. Nu mai vorbesc de unii, care au venit de maxim patru săptămâni, poate trei. Noi vom încerca în continuare. Seria este echilibrată și se va juca. Eu cred că primele 20 de etape vor fi echilibrate, după care, mai mult ca sigur, una sau două dintre competitoare se va vedea care va fi cu mai multe șanse la promovare”, a mai declarat Leo Grozavu.

Rezultatele înregistrate în etapa a 8-a au dat-o mai jos o poziție pe Petrolul în clasament. Ploieștenii sunt acum pe locul 4, cu 16 puncte, iar următorul meci îl are vineri, de la ora 18:00, acasă cu Aerostar Bacău, echipă care a bătut Argeșul și are două victorii consecutive după un început prost de sezon.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 24 Sep. 2018, 15:12 Campionat
Pe aceeași temă