Energeticianul – Pandurii, derby-ul pentru evitarea retrogradării. Bogoi: „Va fi un meci foarte încins, dar nu știu dacă e decisiv”

Energeticianul - Pandurii, derby-ul pentru evitarea retrogradării.** Bogoi:

Ajunsă la retrogradare, Pandurii Târgu Jiu (locul 16) este obligată să nu piardă meciul programat duminică, la Petroșani, cu Energeticianul (locul 15), pentru a păstra în continuare șanse de menținere în eșalonul secund. În cazul unui eșec, echipa lui Adrian Bogoi va avea de remontat patru puncte față de contracandidata Energeticianul, cu două etape înainte de finalul sezonului.

Ținând cont că ocupanta locului 14, Daco-Getica București, care are două puncte peste Pandurii, va întâlni Dacia Unirea Brăila în această rundă, Pandurii pare condamnată la retrogradare în cazul unui eșec la Petroșani. 

În schimb, un succes în derby-ul retrogradării, de duminică, ar face rocada între cele două rivale, la fel cum s-a întâmplat și după meciul-tur. Pandurii s-a impus în etapa a 17-a cu scorul de 2-0, pe terenul sintetic de la Târgu Jiu, succes prin care egala la puncte Energeticianul și urca pe 8 în clasament, având golaveraj superior. 

Ambele echipe se aflau la opt puncte de locul 16, ocupat la vremea respectivă de SSC Farul Constanța. Înaintea meciului retur, cele două combatante sunt tot vecine de clasament, dar Pandurii a ajuns pe loc retrogradabil, iar Energeticianul se află imediat deasupra liniei care asigură menținerea în Liga 2, având un punct avans.

„Nu știu dacă va fi un meci decisiv la Petroșani, vedem asta la final de campionat, dar va fi un meci foarte încins cu Energeticianul. Mai sunt nouă puncte puse în joc până la finalul campionatului și ne vom bate pentru ele. Mai avem un meci în deplasare cu Energeticianul, apoi acasă cu ASU Politehnica Timișoara și un ultim joc la Cluj, tot de trei puncte. Rămâne să vedem atunci care va fi situația clujenilor, dacă mai au nevoie de puncte sau se pregătesc pentru baraj”, a declarat antrenorul echipei Pandurii, Adrian Bogoi.

Partida Energeticianul – Pandurii se joacă duminică, de la ora 11:00, pe stadionul Jiul din Petroșani.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă