E groasă! La Bacău nici ajutorul divin nu poate scoate echipa din criză

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 01 Nov. 2014, 19:23 Campionat

Nici măcar apelul la ajutorul divin, prin sfințirea terenului și a vestiarelor de pe „Letea”, nu a fost de natură să aducă prima victorie pe teren propriu a celor de la SC Bacău. A fost un meci plăcut, cu o bună circulație a balonului și cu multe ocazii de gol, dominat la toate capitolele de oaspeți. Cu toate acestea, faptul că jucătorii ilfoveni și-au persiflat adversarii putea să-i coste, dacă Bogdan Rusu nu-și bătea joc de o ocazie cât roata carului în ultimele minute de joc.

    Prima ocazie a meciului i-a aparținut lui Călințaru (min. 6), care a șutat foarte periculos de la 14 m lateral dreapta, însă Petrariu a respins. După 6 minute, în urma unui un-doi realizat de M. Ene și Voduț, acesta din urmă a șutat slab, iar portarul gazdelor a reținut cu ușurință. Un minut mai târziu, Căinari i-a centrat perfect lui Bogdan Rusu, care a reluat cu capul peste poartă din 6 m. Același B. Rusu a ratat o oportunitate de a marca după ce Barbu a trimis o pasă înapoi, iar atacantul băcăuan a scăpat singur cu Bontaș șutând mult peste poartă. În minutul 32, C. Roșu a șutat violent de la 25 de metri, iar Petrariu a intervenit din nou salvator, respingând în corner. Patru minute mai târziu, Hurdubei a driblat un jucător al oaspeților, după care a șutat puternic de la 20 de metri, dar Botaș a respins în lateral. Cu 8 minute înainte de pauză, oaspeții au deschis scorul după o fază frumoasă: M. Ene a pasat cu exteriorul pentru Voduț, acesta înscriind printre picioarele portarului băcăuan. Până la pauză, Voluntariul a mai ratat o ocazie prin Voduț, iar Bacăul a trecut pe lângă egalare prin Dumitriu.

    În minutul 58, oaspeții și-au majorat avantajul, după ce B. Rusu a pierdut o minge care a ajuns la Deac, care a primit o pasă cu călcâiul de la Voduț, a a centrat la colțul lung, iar Călințaru a înscris din unghi. Cea mai mare ocazie a partidei i-a aparținut lui B. Ungureanu în min.62, când Botaș a scăpat mingea după un șut-centrare, atacantul băcăuan rămânând cu poarta goală, însă a șutat paralel cu poarta din 4 metri. Golul băcăuanilor a fost înscris în min. 88, când, după o contră câștigată de Predoiu, B. Rusu a scăpat singur cu portarul și a marcat. Imediat după gol, același B. Rusu a avut egalarea în vârful ghetei, ratând singur cu portarul. Meciul s-a încheiat după două bare ale oaspeților, semnate de T. Bălan și B. Barbu.

    Sport Club Bacău rămâne fără victorie pe teren propriu, iar criza de la gruparea băcăuană continuă, în pofida schimbărilor de pe banca tehnică. De partea cealaltă, FC Voluntari a profitat de egalul Academicii și a încheiat turul pe primul loc în Seria I.

SC BACĂ‚U        1
FC VOLUNTARI    2

Bg. Rusu ”88 / Voduț ”37, Călințaru ”58

Petrariu – Mihălăchioae, Burcă, Lozneanu, Sascău – Căinari, Taban (Cl. Tudor ”46), Dumitriu, Hurdubei (cpt.)(Vraciu ”81) – Bg. Ungureanu (Predoiu ”71), Bg. Rusu
Rezerve neutilizate: Savu – Luncanu, Adăscăliței, Țuțu
Antrenor: Cristian Popovici

Botaș – Moga, S. Rădoi (cpt.), C. Achim, C. Roșu – G. Deac (V. Mihai ”82), Todoran, Bg. Barbu, Călințaru (Ad. Voicu ”71) – M. Ene (T. Bălan ”85), Voduț
Rezerve neutilizate: Hînțescu – C. Toader, E. Stan, Lircă
Antrenor: Ilie Poenaru
Eliminat: Ad. Voicu ”86 (roșu direct)

Stadion: Letea (Bacău); Spectatori: 150; Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (Galați); Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi) și Gabriel Ion Cătană (Târgoviște); Jucătorul meciului: Marius Ene.

Articol și foto de Horia ALEXOAE

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 01 Nov. 2014, 19:23 Campionat
Pe aceeași temă