„E frumos când câștigi în ultimul minut”. Chivorchian comentează fazele controversate din meciul cu Foresta

După două remize consecutive fără gol marcat, cu Chindia Târgoviște și CSM Râmnicu Vâlcea, Juventus București s-a impus cu mari emoții în deplasarea de la Suceava, acolo unde a marcat golul victoriei în prelungiri, din penalty, cu toate că a jucat timp de 70 de minute în superioritate numerică. Liderul a avut parte de un joc tensionat cu Foresta, în care spectatorii și jucătorii gazdă au dat vine pe arbitraj pentru eșec.

Juventus s-a impus cu 2-1 cu golul lui Chipirliu din penalty, din minutul 90+2, după ce a deschis scorul încă din secunda 53 prin Florin Cazan și a fost egalată destul de repede, prin reușita lui Vasile Dănilă (13). După eliminarea lui Marius Matei din minutul 23 pentru lovirea cu cotul asupra lui Stoenac, bucureștenii au încercat să preia conducerea și cel mai aproape au fost la acțiunea lui Chipirliu (44), fix înainte de pauză. Atacantul a căzut în careul mic, faultat din spate de Daniel Lung, însă arbitrul a considerat că jucătorul a protestat și i-a acordat cartonașul galben.

La final de partidă, președintele clubului Juventus, Gheorghe Chivorchian, care a stat pe durata jocului la tribuna oficială, în prima repriză la un scaun în dreapta lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, a declarat că penalty-ul din care echipa sa a câștigat a fost unul corect. Mai mult, fostul secretar general al FRF a mai spus că Juventus ar fi trebuit să primească un penalty și în prima repriză, iar eliminarea a fost justă.

„E frumos să câștigi în ultimul minut, dar e de preferat să nu ajungi acolo. Cred că penalty-ul a fost just acordat, dar mai puteam primi unul în timpul regulamentar. Sigur, meciul a fost tranșat de noi după eliminare, una corectă”, a spus Chivorchian la radio Sport Total FM.

Conducătorul echipei din Colentina a vorbit și despre șansa de a promova. „Sunt multe lucruri de pus la punct, pentru că ne dorim promovarea. Lotul este unul echilibrat, dar vom vedea ce vom face după ce vom promova. Vom juca tot în Colentina dacă ajungem în Liga 1, vom avea tot ce este nevoie pentru a primi aprobarea în acest sens. La promovare se vor bate vreo 3-4 echipe.

Daca se va amâna etapele vor fi probleme la anul, că ne vom aglomera cu programul. Datele meteo anunță că vremea va fi bună în acest final de an”, a mai spus Chivorchian.

După desfășurarea a 17 etape în Liga 2, dar și după scăderea rezultatelor înregistrate de Șoimii Pâncota și ACS Berceni, Juventus București este lider în clasament cu 36 de puncte, cu 5 mai multe față de următoarele două clasate, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și FC Brașov.

Foto: Monitorul de Suceava

Pe aceeași temă