După trei săptămâni de pauză, Farul s-a întors cu o victorie

Mihai Andries 04 Nov. 2013, 17:58 Campionat

Marinarii au revenit în campionat cu un succes chinuit în fața celor de la Rapid Suceava. Meciul s-a disputat sâmbătă pe arena din strada Primăverii de la ora 15 și s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 1-0.

Prima repriză a fost una echilibrată, cu un mic avantaj pentru gazde care au avut mai multe ocazii de a marca. Atacantul marinarilor, Silvășan s-a luptat din greu cu fundașii celor de la Rapid, dar și cu arbitrul de centru, care nu i-a acordat atacantului nici măcar o singură dată credit. Cea mai interesantă faza a primei părți s-a desfășurat în finalul acesteia. În minutul 43, Bolat șutează violent de pe stânga, balonul este deviat și trece prin fața lui Silvășan, care se prăbușește în careu și cere penalty, dar nu primește nimic, nici măcar corner, ba chiar mai mult se alege cu un bandaj la mâna dreaptă.

În cea de-a doua parte, constănțenii au ieșit mai motivați de la vestiare și au trecut la cârma partidei. După minute în șir de presiune din partea gazdelor, a venit și prima ocazie mare de gol. În minutul 59 în urma unui corner, Bumbac îi scoate  o minge înapoi lui Crețu care șutează în bara transversală. În minutul 67 al partidei, Igiroșanu pătrunde în careu și este faultat clar, însă centralul Omar Dumitrică refuză să le acorde din nou un penalty constănțenilor.

Imediat după această fază au urmat 12 minute de atac continuu ale celor de la Farul. În minutul 68, Ivanovici trage milimetric pe lângă poarta lui Pascal. Apoi, în minutul 74, Silvășan putea marca, însă a pierdut duelul aerian cu portarul oaspeților. După numai patru minute, același Ivanovici îl pune în mare dificultate pe Pascal care respinge cu greu mingea trimisă de căpitanul gazdelor din lovitură liberă. Vine și minutul 80 atunci când același Ivanovici centrează din lovitură liberă în careu pentru Nicu Crețu, care deviază mingea în fața porții, iar de acolo Silvășan marchează cu un șut din careul mic. Victorie importantă pentru marinari care acumulează 13 puncte după 9 meciuri disputate și se clasează pe locul 7 al serie I a ligii a doua.

FARUL CONSTANȚA
RAPID CFR SUCEAVA
1-0

Silvășan ”80

Vl. Neagu – Băjan, Buzea, Bumbac, Mansur – Ivanovici (cpt.), I. Florea, N. Crețu, Bolat (Coconașu ”70) – Silvășan (Nițescu ”86), Butoi (Igiroșanu ”63)
Antrenor: Ion Răuță

Pascal – D. Bălan, Fl. Plămadă (cpt.), R. Sava (Vl. Stănescu ”65), Semeghin – D. Cristescu (Ionesi ”46), Velescu, Sumanariu, Cerlinca (Luțac ”61) – M. Negru, Căinari
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

 

Articol și foto de Alexandru RAITA

Mihai Andries 04 Nov. 2013, 17:58 Campionat
Pe aceeași temă