Dunărea, primul meci pe puncte care pot conta

Dunărea,** primul meci pe puncte care pot conta

În liga secundă, astăzi, este programată o etapă intermediară, a 19-a, în cadrul căreia echipa gălățeană FCM Dunărea va evolua, în deplasare, cu Gloria Buzău, formație pregătită de Ion Viorel, fostul jucător al Oțelului și antrenor la Dunărea.

FCM Dunărea, care se află pe ultimul loc, cu 7 puncte, a susținut două partide de campionat de când a fost preluată de antrenorul Costel Enache, ambele pe teren propriu, din care a scos o victorie (2-1 cu Unirea Slobozia) și un egal (2-2 ACS Berceni). Însă, acest patru puncte este aproape sigur că nu vor valora nimic în partea a doua a campionatului, întrucât după sezonul regulat primele șase clasate vor juca în play-off și celelalte, pentru evitarea retrogradării, în play-out, iar aici se va intra doar cu punctele din meciurile directe dintre echipele din aceeași grupă.

Cum Unirea Slobozia (locul 3) și ACS Berceni (locul 5) au un avans mare față de echipa de pe locul șapte, iar Dunărea nu are practic cum să mai urce în primele șase, rezultatele din precedentele două etape nu vor conta deloc pentru echipa gălățeană în play-off. În schimb, punctele puse în joc la meciul de astăzi se pot contabiliza și după sezonul regulat, Gloria Buzău este pe locul șase, la egalitate de punte cu SC Bacău (locul 7) și nu este exclus să joace în play-out, alături de Dunărea.

Antrenorul Costel Enache are tot lotul valid pentru jocul de astăzi, care va începe la ora 15,00.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚

Pe aceeași temă