Dunărea distruge tot în calea ei! A ajuns la a zecea victorie consecutivă în campionat. Kanda, revoltat la finalul jocului în care a marcat golul decisiv: „Te-ai lăsat păcălit”

Marius ANGHEL 22 Oct. 2017, 14:45 Campionat
Dunărea distruge tot în calea ei!** A ajuns la a zecea victorie consecutivă în campionat. Kanda, revoltat la finalul jocului în care a marcat golul decisiv:

Bodo Kanda a fost jucătorul meciului în partida dificilă de sâmbătă pe care Dunărea Călărași a avut-o în etapa a 13-a, cu Luceafărul Oradea, pe teren propriu. Mijlocașul echipei lui Dan Alexa a marcat în minutul 90 și a adus cele trei puncte Dunării, dar și cea de-a 10-a victorie consecutivă în campionat.

Dunărea a jucat, sâmbătă, cu Luceafărul Oradea, ultima clasată a Ligii a 2-a. Elevii lui Dan Alexa au întâlnit un adversar dificil, chiar dacă bihorenii veneau din postura de „lanternă roșie”. Jocul ambelor formații nu a fost unul plăcut ochiului. Fără prea multe faze de poartă, mai ales în prima parte a jocului. Dunărea a încercat de mai multe ori să ajungă la poarta lui Georgiaos Gakos, însă fără să modifice tabela de marcaj. Călărășenii s-au dăruit total și nu au renunțat la luptă. Invincibili de nouă etape, jucătorii lui Alexa nu au renunțat niciun minut la luptă și sportul rege i-a răsplătit pe final. Bodo Kanda (90) a reușit să introducă balonul în plasă în ultimul minut de joc, demonstrând faptul că Dunărea se poate descurca chiar și în fața unui adversar care a venit la Călărași să se apere pe două linii și să „fure” măcar un punct.

Meciul s-a terminat cu victoria echipei de pe malul Borcei, iar Dunărea a trecut pentru o zi pe locul 1 în Liga a 2-a și asta pentru că AFC Hermannstadt a jucat astăzi cu Dacia Unirea Brăila și și-a reluat prima poziție în clasament.

Kanda: „Noi avem nevoie de sprijinul vostru până în ultima secundă!”

La finalul partidei cu Luceafărul, jucătorul meciului, Bodo Kanda, a avut o reacție pe pagina sa de socializare, acuzând câțiva fani că l-ar fi înjurat în timpul jocului. „Aș vrea să-i transmit un mesaj domnului „suporter” care a început să ne înjure când echipa mergea prost astăzi (n.r. – sâmbătă, 21 octombrie) la meci. Deși încă era 0-0, prin minutul 60, acest individ a început să ne înjure și să ne adreseze niște cuvinte total nepotrivite pentru un așa-zis „suporter”. Sunt de cinci ani la echipa asta și niciodată n-am trăit ce trăiesc la ora actuală aici! 10 VICTORII CONSECUTIVE!!! Consider că un meci se poate câștiga și în minutul 90, mai ales când dai de o echipă bună precum Luceafărul Oradea… probabil te-ai lăsat păcălit când te-ai uitat în clasament și te așteptai la un 5-0, 6-0 cum te-ai obișnuit în ultimele două meciuri jucate acasă. Noi avem nevoie de sprijinul vostru până în ultima secundă! Respectul trebuie să fie reciproc ca să meargă bine echipa! Mulțumim celor care au avut încredere în noi până la ultimul fluier. Împreună suntem mai puternici!”, a scris Bodo Kanda pe pagina sa de facebook.  

După 13 etape desfășurate în campionat, Dunărea are 31 de puncte, cu unul mai puțin decât liderul AFC Hermannstadt, aflându-se pe locul 2, promovabil direct. Etapa următoare, a 14-a, Dunărea întâlnește în deplasare Ripensia Timișoara, sâmbătă, de la ora 12:00. Luceafărul a rămas pe ultimul loc, cu doar 7 puncte strânse până acum, iar sâmbătă, de la ora 11:00, are meci pe teren propriu cu Olimpia Satu Mare.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA    1-0
Baudoin Kanda 90′

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Bg. Manole, Bg. Șandru, Mardare (Bg. Vasile 17′) – Missi Mezu, Preoteasa (Drăghiceanu 62′) – Sil. Pană, Val. Munteanu (Cr. Pușcaș 35′), Kanda – Val. Alexandru
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Danciu, C. Cristea, Gassama
Antrenor: Dan Alexa

G. Gakos – Trif, D. Ciobanu, Mutu, Ban – Feher, Țegle – Antohi, Codoban (cpt.)(Al. Dulca 88), Ad. Bedea – Vl. Rusu
Rezerve neutilizate: Goia – Chiș-Toie, Cuc, Andr. Dragu
Antrenor: Cristian Dulca

Stadion: Central „Ion Comșa” (Călărași); Spectatori: 1.500; Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova); Asistenți: Ionuț Babadac (Alexandria) și Joszef Peter (Sfântu Gheorghe).

Articol și foto de Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 22 Oct. 2017, 14:45 Campionat
Pe aceeași temă