Dunărea a spart gheața la Miercurea Ciuc: noua achiziție Radu Crișan le-a adus primul punct în acest sezon călărășenilor. Concluziile lui Eugen Pîrvulescu

Marius ANGHEL 26 Aug. 2019, 12:12 Campionat

Meciul din deplasare de la Miercurea Ciuc, de sâmbăta trecută, din cadrul etapei a 4-a a Ligii 2, i-a adus echipei Dunărea Călărași primul punct obținut în acest sezon. După trei înfrângeri consecutive și doar un gol marcat, echipa lui Cristian Pustai a spart gheața pe terenul nou-promovatei Csikszereda, acolo unde a terminat la egalitate, scor 1-1.

Noua achiziție Radu Crișan a deschis scorul la Miercurea Ciuc pentru Dunărea în minutul 25, însă avantajul pe tabelă a rămas doar câteva momente. Szilard Veres (28) a egalat rapid, iar, până la final, niciuna dintre echipe nu a mai marcat. Dunărea, putea chiar da lovitura pe final, când Ciprian Gliga a fost aproape de o nouă reușită în tricoul călărășenilor, dar putea fi și taxată, după ce Ariel Lopez a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene în minutul 90.

În primul „11” al Dunării în meciul cu Csikszereda s-au aflat și cele două achiziții făcute în săptămâna premergătoare jocului: Radu Crișan și Bogdan Șandru. Cei doi au fost integraliști.

Evoluația echipei a fost evidențiată de președintele executiv Eugen Pîrvulescu. „A fost un meci disputat, peste nivelul Ligii a 2-a. Am reușit să obținem un punct important, mai ales pentru moralul băieților, care au luptat din primul până în ultimul minut pentru fiecare minge. Cele două achiziții realizate în această săptămână, Bogdan Șandru și Radu Crișan, autorul golului nostru, s-au dovedit de bun augur, defensiva noastră fiind mult mai stăpână pe situație. Sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor noștri, de agresivitatea pozitivă din teren, de modul în care și-au apărat șansele în fața unui adversar foarte bun, susținut de un public foarte cald. Egalul ne dă încredere și sper să fructificăm această stare de spirit sâmbăta viitoare, în partida de acasă cu Ripensia Timișoara”, a spus Pîrvulescu pentru site-ul oficial al Dunării Călărași.

Echipa folosită de Cristian Pustai la Miercurea Ciuc: Nicolai Calancea – Alexandru Sabangeanu, Bogdan Șandru, Radu Crișan, Gaston Mendy – Ariel Lopez, Robert Boboc – Bogdan Rusu (Ciprian Gliga 74′), Georgian Honciu (cpt.)(Alin Mutu 87′), Salvatore Marrone (Andrei Zete 65′) – Thaer Bawab. Rezerve neutilizate: Stefan Krell – Ekollo Malolo, Gabriel Preoteasa, Ekrem Oltay.

Cu un singur punct acumulat în patru etape, Dunărea Călărași ocupă locul 18 în Liga 2, poziție retrogradabilă. La finalul săptămânii, sâmbătă, de la ora 11:00, Dunărea joacă pe teren propriu cu Ripensia, echipă care vine după succesul de acasă cu UTA (2-1). Timișorenii au șase puncte și sunt pe locul 10, iar până la acest meci mai au de disputat unul, marți, de la ora 17:30, în Caraș-Severin, la Voința Lupac, în cadrul turului 3 al Cupei României.

Foto: Pál Zoltán / FK Csíkszereda

Marius ANGHEL 26 Aug. 2019, 12:12 Campionat
Pe aceeași temă