Dor de Artimon

16 Sep. 2012, 23:34 Campionat

FCM Tg. Mureș, o echipă cu multă experiență și una din candidatele la promovare s-a impus sâmbătă în Zăvoi, 2-1 cu CSM Rm. Vâlcea. Pentru cei 800 de fani vâlceni, a devenit deja o obișnuință ca CSM să fie în subsolul clasamentului.

Protagonistul negativ al meciului a fost portarul adus de la Farul, Toma, care i-a exasperat pe suporteri pentru că nu iese niciodată când trebuie dintre buturi și viceversa, când totuși iese, nu găsește mingea. Altfel, Tg. Mureș a controlat clar prima repriză, în care a marcat de două ori, dar și-a creat și alte ocazii mari. În minutul 16, C. Cristea a irosit o ocazie antologică, acesta luftând din 2 metri cu poarta goală. Golul a venit logic, în minutul 24, după o centrare în fața porții, la care Toma a rămas țintuit, iar Precup a înscris din câțiva metri. Peste doar trei minute a venit și al doilea gol, la o fază asemănătoare, Cristea marcând cu capul din câțiva metri. Fanii au vociferat și au cerut imediat intrarea lui Tufiși, dar Schumacher l-a scos pe Vasile, un jucător care putea ajuta ofensiva, dar pe care noul tehnician l-a folosit pe un post necorespunzător, de fundaș dreapta.

Imediat după pauză, speranțele vâlcenilor au renăscut după golul lui Văduva. Cristea este ghinionistul oaspeților, acesta ratând în minutul 51 o altă ocazie imensă. Apoi, Vâlcea are momente bune, în care își creează câteva faze periculoase. Mai întâi, portarul Abraham respinge capul lui Neagoe, apoi scoate cu greu șutul lui Vătăjelu. În final, după o lovitură liberă, Stoica se trezește cu mingea în picior, dar este și el surprins și nu profită. Astfel, CSM rămâne „lanterna roșie”, fără nici un punct după două jocuri.

Alegeri greșite pentru buturi și flancul drept al defensivei

La nici o lună de la plecarea lui Alin Artimon, CSM este departe de echipa care impresiona în finalul sezonului trecut și în amicalele din această vară. Managementul defectuos asigurat de patronul Rufă țintuiește din nou echipa vâlceană în coada clasamentului, deși alb-albaștrii au demonstrat cu Artimon la timonă că pot mult mai mult.

Concret, în primul rând, îndepărtarea lui Artimon, apoi transferurile foarte slabe și nepăstrarea unor jucători de calitate veniți în vară la sugestia fostului tehnician, precum Sergiu Popescu, dar și modul în care Schumacher alcătuiește echipa, se răsfrâng acum din plin asupra alb-albaștrilor. Din păcate pentru Vâlcea, Artimon scoate acum rezultate minune pentru Farul, 3-0 cu Tulcea, meci în care Sergiu Popescu a marcat și a oferit o pasă de gol, timp în care Rufă se agita degeaba în gura tunelului din Zăvoi. Astfel, Toma nu se compară cu Pascal, un portar pe care Rufă a sperat toată vara să îl transfere, Daouda e departe de Sergiu Popescu, accidentarea lui Tomozei a lăsat descoperit flancul drept și nici Schumacher nu e Artimon.

Primarul Frâncu, dezamăgit de joc

Prezent în tribună, alături de patronul Rufă, edilul Râmnicului, Emilian Frâncu s-a arătat și el dezamăgit de jocul CSM-ului. „Nu mi-a plăcut ce am văzut, dar după patru jocuri vom face o analiză amănunțită, cu conducerea clubului și antrenorii. Este drept că a fost un program mai greu în acest start de campionat, dar aștept mult mai mult de la echipă. Am remarcat că echipa este dezorganizată la fazele fixe, mereu atacanții adverși rămân liberi” a spus Frâncu, care a continuat să sprijine financiar echipa patronată de Rufă, cerând în schimb performanță.

Articol scris de Adi GEORGESCU
Foto de Dan LIXANDRU

16 Sep. 2012, 23:34 Campionat
Pe aceeași temă