Doar gura a fost de Metalul Reșița. Ultima clasată din Liga 2 nu a avut replică în fața arădenilor de la UTA. „Principala noastră grijă este să terminăm campionatul”

Marius ANGHEL 07 Mar. 2017, 11:21 Campionat

Amenințările dinainte meciului cu UTA Bătrâna Doamnă s-au dovedit simple vorbe în vânt pentru oficialii echipei din Liga 2 care se află pe ultimul loc retrogradabil. Declarațiile oferite de finanțatorul Cătălin Rufă și antrenorul Mihai Stoica s-au dovedit în final că au fost doar gargare. Metalul Reșița a dovedit la Șiria de ce este „lanterna roșie”.

„Suntem ca și salvați de la retrogradare și de aceea l-am rugat pe antrenor să impună un joc plăcut ochiului” sau „Vom da o replică bună” sau „Nu vom arăta ca o echipă de pe ultimul loc” erau afirmațiile reșițenilor-ilfoveni înaintea jocului cu UTA, pierdut, luni după-amiază, fără drept de apel, 4-0 după ce în minutul 12 era deja 2-0.

La finalul jocului, antrenorul Mihai Stoica a fost mult mai rezervat, a recunoscut superioritatea echipei UTA și a dat vina pentru replica slabă a jucătorilor săi din cauza problemelor de efectiv. „Meci fără istoric, care – practic – a început de la 2-0. Nu este ceea ce putem noi, dar am avut și destule absențe, iar într-o echipă ca a noastră orice jucător lipsă se simte. Am și jucat cu mai mulți jucători sub vârstă, Under 21 și am prins una dintre cele mai puternice echipe din serie. E păcat, totuși, că am luat goluri în special pe greșeli personale, dar asta nu scade cu nimic din meritele echipei adverse. Am făcut o primă repriză foarte slabă și asta ne-a costat”, a precizat Stoica, citat de Sport Arad.

În final, Mihai Stoica a fost mai realist și a spus că obiectivul Metalului este de a termina campionatul și de a încerca să facă puncte cu echipele apropiate de ea în clasament pentru a evita singurul loc retrogradabil rămas în Liga 2. „La cum au mers lucrurile în an, aș spune că principala noastră grijă este să terminăm campionatul. Bineînțeles, că ne dorim să fim peste linie într-un fel sau altul, dar pentru asta trebuie să începem să facem puncte. Sigur, ne propunem să câștigăm în special meciurile împotriva echipelor aflate lângă noi, mai apropiate de valoare”, a mai spus antrenorul Metalului.

Echipa reșițeană care își joacă meciurile de pe teren propriu la Ghermănești, în Ilfov, are 13 puncte acumulate în 21 de meciuri, iar în etapa a 24-a joacă pe teren propriu cu ASU Politehnica Timișoara, formație aflată mai sus cu două poziții și care are 21 de puncte.

Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 07 Mar. 2017, 11:21 Campionat
Pe aceeași temă