Directorul sportiv de la Pandurii e mulțumit de prestația gorjenilor din acest sezon. Biro: „Lumea se așteapta să facem doar trei puncte”

Marius ANGHEL 26 Oct. 2018, 12:56 Campionat
Directorul sportiv de la Pandurii e mulțumit de prestația gorjenilor din acest sezon.** Biro:

Ajuns în vară la Târgu Jiu, unde l-a înlocuit în funcție pe directorul sportiv Emil Dică, cel care a preferat să plece la Energeticianul, Iosif Biro e mulțumit de parcursul noii sale echipe.

După 13 etape, Pandurii ocupă locul 8, cu 21 de puncte, cu nouă mai puține decât a acumulat liderul Sportul Snagov, echipă pe care gorjenii au învins-o în urmă cu două etape, cu 2-0 pe terenul sintetic de la Târgu Jiu.  

„Rezultatele sunt bune, lumea nu s-a așteptat, unii mi-au spus, în momentul în care am acceptat să vin la Pandurii, că o să facem doar trei puncte în acest campionat. La prima etapă am fost 14 jucători, mulți juniori, dar ușor-ușor am format un lot destul de competitiv pentru Liga2, chiar dacă unii nu au experiența necesară pentru acest eșalon. Aș vrea să fim în prima jumătate a clasamentului, cât mai aproape de locurile fruntașe”, a declarat directorul sportiv Iosif Biro, la Accent TV.

Nu au buget pentru a aduce jucători cu pretenții financiare

Fostul arbitru a mai precizat că e greu să aducă jucători cu experiență la Pandurii, dacă situația financiară a clubului nu se va redresa. Antrenorul Adrian Bogoi declarase că pentru a putea conta în lupta pentru promovare, echipa gorjeană trebuie să aibă un lot mai echilibrat.

„Dacă, în iarnă, vom fi acolo, în prima parte a clasamentului, și dacă situația financiară se va îmbunătăți, va trebui să mai aducem câțiva jucători cu experiență! Asta ne lipsește. E aproape imposibil să-i aducem acum. Poți să aduci jucători în vârstă, dar trebuie să dea și randament. Mie îmi place, de exemplu Ovidiu Hoban, de la CFR Cluj, dar, la posibilitățile noastre financiare, este foarte greu să aducem un jucător de asemenea nivel”, a spus Biro. 

Bogoi: „Nu suntem favoriți la niciun meci”

Până la perioada de transfeuri din iarnă, Pandurii mai are de jucat opt jocuri în acest an. Primul va avea loc sâmbătă, de la ora 14:00, la Sânmartin, cu Luceafărul Oradea.

„Mergem să ne batem pentru puncte, nu pornim favoriți la niciun meci. Din păcate, nu am înțeles acest lucru la Balotești, etapa trecută. Depindem de jocul nostru, atunci când am jucat bine am luat și puncte, când nu, am pierdut meciul. Veneam după un meci foarte bun în care am învins liderul Sportul Snagov, o echipă neînvinsă până în acel moment. Le-am atras atenția că nu suntem favoriți cu Balotești, că trebuie s-o luăm de la capăt. Din păcate, nu am jucat la nivelul maxim al nostru, iar în componența actuală a lotului, dacă nu jucăm la nivel maxim, nu luăm puncte. Trebuie să abordăm meciul cu Luceafărul cu seriozitate”, a declarat antrenorul Adrian Bogoi, conform gorjeanul.ro.

Luceafărul Oradea este controlată de apropiați ai omului de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, iar antrenorul Bogoi a admis că acest lucru poate naște orgolii suplimentare. „Nu știu, este posibil să fie și așa, dar meciul se va decide pe teren. Fiecare club are ambițiile lui, patronii la fel”, a conchis antrenorul echipei Pandurii.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL 26 Oct. 2018, 12:56 Campionat
Pe aceeași temă