Dinamo II a făcut instrucție cu republicanii Sportului!

Mihai Andries 16 Mar. 2013, 17:15 Campionat

Satelitul dinamovist a ajuns pe locul 9 în Seria I, după victoria confortabilă obținută în fața Sportului Studențesc. „Câțelușii” și-au adjudecat partida cu 4-0, în condițiile în care trupa din Regie a trimis în teren o formație alcătuită din juniori republicani. Majoritatea jucătorilor care au apărut în primul 11 sunt născuți în 1994 sau 1995.

Cu toate că Sportul a iernat în postura de lider al Ligii a II-a, „studenții” nu au acumulat niciun punct după două etape scurse de la reluarea competiției. Dacă întâlnirea precedentă (cu Farul) a cedat-o fără să intre măcar pe teren, de această dată, echipa din Regie s-a bazat doar pe juniorii dispuși să intre pe teren. O soluție de împăcare între grupul care a tras greul în prima parte a campionatului și conducerea clubului nu s-a găsit încă.

Dinamo II a profitat de degrigolada organizatorică din ograda adversarilor și nu a stat pe gânduri. Elevii lui Ion Moldovan au atacat din chiar din start și au deschis scorul în minutul 14, prin Bitez. Mijlocașul a scăpat singur cu portarul Ispas, dintr-o poziție suspectă de offside, și l-a executat pe tânărul goalkeeper al Sportului printr-un șut la colțul scurt, de la 15 metri. Lemac s-a accidentat după doar un sfert de oră și i-a lăsat locul în formație lui Cazacu, jucător care a ratat ocazia desprinderii, chiar la prima atingere de balon. Excelent servit de Bitez, nou-intratul a trimis slab, de la 8 metri, în brațele portarului.

Raphael Stănescu a avut după aceea alte două ocazii de a dubla avantajul, dar de fiecare dată nu a nimerit spațiul porții. În finalul primei reprize, Chiriță a semnat una dintre puținele șanse irosite de Sportul: a primit o pasă pe stânga, a trimis un șut-centrare din unghi, dar mingea a lovit bara și a ieșit în afara terenului.

Novac și Cioranu au făcut figurație în repriza a doua

„Câinii” mici au intrat cu avantaj minim la cabine (1-0), dar s-au dezlănțuit în partea secundă. Mai întâi, Ioniță a trimis cu capul în bară, din centrarea foarte bună a lui Stănescu, pentru ca peste doar 5 minute, Bitez să realizeze „dubla”. Dinamovistul a trimis bine cu capul, dar în același timp norocos, și l-a lobat pe Ispas, care era puțin ieșit de pe linia porții. Peste alte 4 minute, scorul s-a modificat din nou: Stănescu a pătruns foarte bine în careu și l-a executat pe Ispas printr-o scăriță de efect, de la 10 metri. „Studenții” au avut ocazia să marcheze golul de onoare în minutul 76, dar Milea a trimis pe lângă poartă din interiorul careului mic, deși primise mingea complet nemarcat. Darius Buia, introdus și el pe final, a șutat plasat de la 12 metri, la colțul lung și a stabilit scorul final: 4-0.

Interesant este că doi dintre „greviști” – Novac și Cioranu – au fost introduși pe teren la pauză, însă nu s-au omorât cu firea. Chiar și așezarea lui Cioranu a fost suspectă – inițial a fost folosit pe post de vârf, iar apoi a terminat partida din postura de mijlocaș.

Dinamo II a ajuns astfel la cea de-a cincea victorie din acest sezon, în timp ce pentru Sportul se anunță vremuri grele în cazul în care titularii și conducerea nu vor găsi o soluție pentru rezolvarea divergențelor.

VEZI mai multe POZE de la meci

Dinamo II – Sportul 4-0
Au marcat: Bitez (’14, ’61), Stănescu (’67), Buia (’85).

Dinamo II: Râmniceanu (cpt.) – Homei, Ioniță, Burnea, Crăciun (’61 A. Radu) – Bitez (’65 Buia), Dobrosavlevici, A. Roman, Lemac (’16 Cazacu) – R. Stănescu, V. Balint. Antrenor: Ion Moldovan.

Sportul: Ispas – Ștefănescu, Leafu, I. Dobrin (cpt.), Simerea (’46 Alexandrescu) – Milea, Stănici (’46 Novac), D. Nicolici, I Radu (’46 Cioranu) – Corlan, D. Chiriță. Antrenor: Ionuț Voicu.

Articol scris de Gabriel MORARIU
Foto: Marius ANGHEL

Mihai Andries 16 Mar. 2013, 17:15 Campionat
Pe aceeași temă