Din nou în prelungiri! Ripensia a câștigat la ultima fază cu SSC Farul, pentru prima victorie în mandatul lui Pelici. Mansour a fost decisiv

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 Nov. 2018, 10:39 Campionat
  • Ripensia s-a impus cu 1-0 în meciul jucat, miercuri seară, cu SSC Farul, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, grație unui gol marcat în prelungiri de Mansour Gueye. Jocul din ultima etapă a turului a fost unul de-a dreptul „înghețat” de temperatura și umiditatea de afară, mai ales în prima repriză. În a doua jumătate, după ocaziile lui Monea sau Alexandru Grigoraș, totul părea că se duce spre un rezultat alb, dar „Omul-foarfecă” a salvat situația pentru roș-galbeni, într-un joc cu doar aproximativ 50 de spectatori în tribune.

 

Ripensia a avut gol marcat încă din minutul 2, însă Mansour se afla în poziție de ofsaid și reușita nu s-a validat. Jocul din prima repriză a fost destul de anost. Timișorenii au încercat să atace poarta prin Călin Toma, a cărui centrare a reținut-o Mihai Popa, care, ulterior, a respins cu vârful degetelor și un șut de la 25 de metri al lui Anghelina. Jucătorii lui Pelici au mai avut o ocazie irosită de Dumiter, iar Farul a fost periculoasă abia spre finalul primelor 45 de minute. După un corner, Păun a  expediat un șut peste poartă. Altfel, chiar înainte de pauză, Ripensia l-a înlocuit pe accidentatul Stoi cu Burdeț.

„Omul-foarfecă”, letal de data aceasta cu capul

Jocul s-a animat în repriza secundă, când Farul a avut ocazii importante. Fotescu a prins un șut care s-a dus puțin peste bara transversală. Și ripensiștii, prin Călin Toma, l-au pus din nou la încercare pe portarul Mihai Popa, tot fără succes, însă erau aproape să primească gol de la Păun, la o fază la care Dobre ar fi fost bătut, însă Mihai Hecsko a respins mingea din fața porții. Goalkeeperul constăneținlor a pierdut mingea la o fază ce putea să îi coste pe „marinari”, însă tot el s-a interpus în fața mingi la șutul lui Monea, după ce Bădăuță și Mansour nu au ajuns la o centrare. Peste opt minute, Alexandru Grigoraș a scăpat pe contraatac, dar șutul său lobat din marginea careului a căzut pe transversală.

Când meciul părea că se duce spre un 0-0 sec, însă, în prelungiri, Mansour a reușit să obțină cornerul „izbăvirii”. Călin Toma a bătut, iar același senegalez a marcat cu capul, banca Ripensiei „explodând” de bucurie pentru prima victorie în mandatul lui Alexandru Pelici.

Cu acest rezultat, Ripensia a acumulat 19 puncte și e pe locul 16, sub SSC Farul, dar peste Aerostar, echipe cu aceeași zestre de puncte. Timișorenii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, tot pe „Dan Păltinișanu”, cu Dacia Unirea Brăila. SSC Farul e pe locul 15 datorită golaverajului și rămâne la Timișoara, deoarece sâmbătă, de la ora 14:00, are meci cu ACS Poli, pe Electrica.

RIPENSIA TIMIȘOARA – SSC FARUL CONSTANȚA 1-0
Mansour Gueye 90+3′

Șt. Dobre – Ad. Popa, Străuț, Hecsko, C. Toma (cpt.) – Stoi (Burdeț 44′), Anghelina, Zaluschi (Bădăuță 53′), Monea (Al. Popovici 80′) – Dumiter, M. Gueye
Rezerve neutilizate: Iul. Rădulescu – M. Toma, Kawagoe, Cluci
Antrenor: Alexandru Pelici

Mih. Popa – Doumbia, Roumadi, Sabangeanu – M. Tudorică, Zamfir (Iani 82′) – M. Fotescu (Dombrovschi 82′), G. Păun, Al. Grigoraș (cpt.) – Nic. Moise, R. Licu (MBaka 46′)
Rezerve neutilizate: Stavrev – Rz. Prodan, Apostolache, M. Dumitrașcu
Antrenor: Petre Grigoraș

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara); Arbitru: Dan Florin Dreve; Asistenți: Iulian Szekely și Petrică Ionuț Cîmpeanu (toți din Cluj Napoca). Rezervă: Sorin Vădana (Cluj-Napoca); Observatori: Marcel Savaniu (Brașov) și Viorel Lolea (Reșița).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU, Leckzi JOZSI și Gabriel BREZEANU (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 Nov. 2018, 10:39 Campionat
Pe aceeași temă