Dezlănțuirea lui Pătulea. Farul a făcut scor și cu ACS Berceni. „Încercăm să fim surpriza play-off-ului”

Farul arată altfel cu Ilie Stan pe banca tehnică. Miercuri, în cea de-a 24-a etapă a Ligii 2, constănțenii au câștigat pe teren propriu meciul cu ACS Berceni, scor 4-1, și s-au calificat matematic în play-off-ul Seriei I, cu două etape înainte de finalul returului sezonului regulat. Pătulea, cu o triplă, și Vezan au înscris împotriva ilfovenilor, care au punctat și ei o dată prin Cristian Cristea și ar mai fi putut să o facă dacă erau mai exacți în fața porții.

După un început de joc destul de echilibrat, Pătulea (20) a fost primul jucător care a dat start la înscrierea de goluri. Atacantul cunoscut pentru ratările sale incredibile l-a învins primul pe Manciu cu latul din 10 metri după o acțiune în flancul drept a lui Valentin Munteanu. La doar șapte minute distanță, ilfovenii au avut șansa să reintre în joc, însă Negrilă i-a parat lovitura de pedeapsă executată de Fîșie. Până la pauză nu s-au mai consemnat ocazii mari sau goluri, doar accidentarea lui Tigoianu (43), care i-a lăsat locul în teren lui Chițu.

Popa și Cioranu au văzut stele verzi

Și în primele minute ale celei de-a doua reprize „marinarii” au fost nevoiți să schimbe obligatoriu un jucător, asta după ce Popa s-a ciocnit cap în cap cu Cioranu, ambii au văzut stele verzi și n-au mai putut continua. Fundașul Farului chiar a avut nevoie de intervenția medicilor de pe ambulanță după ce a început să sângereze abundent.

A urmat apoi golul lui Vezan (64), care a liniștit apele până aproape de final, atunci când reușita lui Cristea (78) a agitat puțin spiritele, însă Pătulea (81 și 89) a avut grijă imediat să întrerupă emoțiile cu încă două goluri, asigurând astfel și rezultatul final. Diferența ar fi putut fi totuși mult mai mare, dacă Pătulea (83), Vlăescu (85) și Munteanu (86) nu ar fi ratat situații bune de a înscrie. S-a terminat însă 4-1 și Farul și-a asigurat locul de play-off, acolo unde mai poate ajunge și ACS Berceni, însă stă la mâna rezultatelor obținute de SC Bacău.

Pătulea a devenit golgeterul Farului

Cu cele trei goluri din meciul cu ACS Berceni, Adrian Pătulea a devenit al doilea golgheter al Seriei I și principalul al echipei sale. Ajuns la cota 14 în acest sezon, atacantul Farului și-a depășit coechipierul Sorin Chițu cu două goluri și momentan se află la alte două goluri în spatele golgheterului seriei Valentin Alexandru, de la Dunărea Călărași, care are 16 reușite.

„Îi felicit pe băieți pentru atitudine. Dar încă nu sunt mulțumit de joc și de faptul că, în unele momente, jucătorii cu experiență nu iau cea mai bună decizie și fac un efort în plus. În rest, ca implicare în joc, nu am ce să reproșez echipei. Vom lucra suplimentar la finalizare, pentru că ratăm foarte mult, din situații clare. La 1-0, în loc să punem presiune și să marcăm și al doilea gol, erau să înscrie oaspeții, din penalty. Dar eu spun că, și dacă eram egalați, aveam potența necesară pentru a reveni. Băieții au muncit mult ca să reușească această calificare în play-off. În continuare, depinde numai de ei. Încercăm să fim surpriza acestui play-off”, a spus, citat de Ziua de Constanța, antrenorul Farului, Ilie Stan.

FARUL CONSTANȚA    4
ACS BERCENI        1

Pătulea ’20, ’81, ’89, Vezan ’64/ Cr. Cristea ’78

Negrilă – Băjan, Fl. Popa (Ad. Ionescu ’50), D. Bratu, Zugravu – V. Munteanu, Fl. Pătrașcu (cpt.), Vezan (Vlăescu ’79), Tigoianu (S. Chițu ’43) – C. Neagu, Pătulea
Rezerve neutilizate: I. Dinu – Țăranu, Murgoci, Pungă
Antrenor: Ilie Stan

Manciu – E. Nicu (cpt.), Cioranu (A. Pătrașcu ’50), Fîșie, C. Mihai – Al. Lazăr – M. Ion, Paulinho (Ettien ’68), Pădurețu, M. Neagu – L. Dobre (Cr. Cristea ’55)
Rezerve neutilizate: Chiș – M. Rusu, Civică, M. Badea
Antrenor: Marian Rada

Stadion: Farul (Constanța); Spectatori: 150; Arbitru: Bogdan Ionuț Anghelinei 3 (Galați); Asistenți: Daniel Vlase 3 (Slobozia Conachi) și Florin Alexandru Vișan 3 (Galați); Jucătorul meciului: Adrian Pătulea 5.

Foto: Alexandru RAITA

Pe aceeași temă