Derby-ul etapei a XIX-a se joacă în nocturnă

01 Mar. 2009, 21:02 Campionat
Derby-ul etapei a XIX-a** se joacă în nocturnă

Federația Română de Fotbal a confirmat, prin adrese trimise ambelor cluburi, locul și data desfășurării meciului din runda a doua a returului, dintre FC Ploiești și FC Petrolul.

 

Astfel, acesta se va juca duminică, 8 martie, de la orele 19.00, pe arena "Astra". Meciul va fi televizat, în direct, de postul TV "Sport.ro".

 

FC Ploiesti a anunțat către F.R.F. faptul că, în acest retur, este posibil să folosească atât arena "Ilie Oană", unde a jucat în tur și în sezonul trecut, cât și arena "Astra", care aparține patronului echipei, Ioan Niculae.

 

Partida, care este considerată una cu grad ridicat de risc, va avea parte de o organizare ireproșabilă, tocmai pentru a se evita eventualele neplăceri cauzate de suporteri.

 

Din acest motiv, la un moment dat, se vehicula chiar varianta ca acest meci să se dispute la Câmpina, pe stadionul Poiana, variantă care nu mai este, însă, de actualitate.

 

Echipele FC Ploiești și Petrolul sunt considerate, alături de Ceahlăul Piatra Neamț, singurele echipe din seria I a ligii secunde de fotbal care au ca obiectiv declarat promovarea în Liga I.

 

În meciul tur, disputat pe Ilie Oană, FC Ploiești s-a impus într-o partidă considerată a fi în deplasare, cu scorul de 3-2.

 

Anul trecut, pe stadionul Astra, suporterii ploieșteni au putut vedea la lucru doar echipe din afara orașului, CS Otopeni fiind formația din Liga I care a evoluat în toate meciurile din turul campionatului pe această arenă.

 

 

De asemenea, stadionul Astra a găzduit și meciuri din Cupa României, cel mai spectaculos dintre acestea fiind cel dintre formațiile Otelul Galati și FC Brașov.

 

articol scris de Marian Dima
 

01 Mar. 2009, 21:02 Campionat
Pe aceeași temă