Defilând spre Liga I

Defilând spre Liga I

CSMS Iași – Rapid CFR Suceava 5-0 (3-0), sâmbătă, în etapa a 23-a a seriei I a Ligii a doua. Ieșenii au revenit pe primul loc în seria I după acest succes, având două puncte peste Rapid și Slobozia.

Iașiul nu și-a pierdut pofta de joc în cele două săptămâni în care a fost nevoită să stea în Seria I. Sâmbătă, CSMS a făcut instrucție în Copou cu Rapid CFR Suceava, echipă pe care a învins-o cu un categoric 5-0 (3-0). Ce-i drept, oaspeții au făcut la Iași doar un simplu act de prezență, antrenorul Rapidului, Bogdan Tudoreanu, neavând la dispoziție mai mulți titulari, suspendați sau accidentați. În plus, Suceava a terminat meciul cu șase juniori în teren, dovadă a interesului inexistent al oaspeților pentru această partidă. Și asta din cauza sistemului competițional păcătos impus de FRF care anulează practic miza multor meciuri în returul sezonului regulat, multe dintre aceste partide fiind mană cerească pentru pariori.

Spre lauda ei, chiar dacă a avut de-a face cu un meci de vacanță, CSMS a jucat la turație maximă, a tratat partida cu maximă seriozitate, iar publicul venit în Copou a avut ce vedea. Pe lângă cele cinci goluri frumoase, Iașiul a ratat și alte câteva bune ocazii, diferența înregistrată la final fiind blândă în raport cu raportul din teren.

Sucevenii au rezistat fără gol primit doar 24 de minute, dar ocaziile nu au lipsit la poarta lui Pascal. Pălimaru a nimerit bara în minutul 15, Liviu Mihai a trimis mult peste poartă din poziție bună (18), iar Pălimaru a marcat, din din ofsaid (23).

Inevitabilul s-a produs în minutul 24, când Bosoi a finalizat o acțiune personală cu un șut sub transversală, din careu. Liviu Mihai, de departe cel mai bun transfer al anului în Copou, a mărit avantajul în minutul 35, cu o execuție superbă din 10 metri lateral dreapta, iar Avrămia a dus scorul la 3-0 (37) cu o lovitură de cap, deviind în plasă o minge centrată perfect din corner de Olah.

CSMS nu a mai forțat în repriza a doua, dar chiar și așa a mai marcat de două ori, în ultimele 20 de minute, după intrarea lui Leonard Dobre în teren. Acesta i-a pasat decisiv lui Pălimaru pentru 4-0 (min. 70) și a închis tabela în minutul 81, după o pasă primită din dreapta de la Călugăru.

Prin jocul etalat, ieșenii au confirmat o dată în plus că sunt favoriți la promovare, dar adevăratele meciuri vor avea loc în play-off. Până atunci, CSMS mai are de disputat trei partide, cu Dunărea Galați, Berceni și Buzău, doar cel de-al doilea contând pentru clasament.  

CSMS Iași – Rapid CFR Suceava 5-0 (3-0)
Bosoi (24), L. Mihai (35), Avrămia (37), Pălimaru (70), Dobre (81)
Spectatori: 3.000

Caparco – Radovic, Avrămia, Plămadă Florin, Țigănașu – Olah, Crețu (76 Dedu) – Bosoi (72 Călugăru), Liviu Mihai (63 Dobre), Onofraș – Pălimaru. Antrenor: Marius Lăcătuș.

Rapid CFR Suceava: Pascal – Bălan, Ferariu, Velescu, Arotăriței – Sumanariu, Plămadă Ionuț – Golofcă, Cerlincă (70 Vornicu), Bâgu (59 Duțică) – Negru (79 Pedrovici). Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

Arbitri: Florin Andrei (Tg. Mureș), Andrei Roman (Tg. Neamț), Casian Bila (Arad).

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă