Luceafărul i-a dat stingerea Farului! Lupuț: „Tot ce s-a întâmplat pe teren, s-a văzut pe tabelă” / Grigoraș: „Jucătorii mei și-au bătut joc de fotbal”

Marius ANGHEL 19 May. 2019, 14:32 Campionat
Luceafărul i-a dat stingerea Farului!** Lupuț:
  • Fotbaliștii de la Luceafărul Oradea au făcut, sâmbătă, unul dintre cele mai bune meciuri din actuala ediție de campionat și au reușit să se impună, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, în fața constănțenilor de la SSC Farul, într-o partidă ce a contat pentru etapa a 36-a, antepenultima, a Ligii a 2-a.
  • Cu acest succes, bihorenii au răzbunat eșecul de la malul mării din tur, când au cedat cu 0-5 în fața Farului.
  • De asemenea, Luceafărul s-a salvat acum și matematic de la retrogradare și a urcat până pe locul 8 al clasamentului, cea mai bună poziție pe care au ocupat-o în acest sezon al ligii secunde.


Elevii antrenorului Cristian Lupuț au zburdat pe teren, au controlat cu autoritate ostilitățile și, după ce la pauză au condus cu 2-0, în cele din urmă s-au impus cu 5-0. Golurile au fost marcate, în ordine, de: Paraschiv, Bebey, Pop (penalty), Preoteasa și Oros (penalty).

Prima reușită s-a consemnat în minutul 15, când Constantin Roșu a centrat din dreapta careului, Joao Giogo a respins prost din 6 metri, direct în față, la George Paraschiv, care a tras din 8 metri, din cădere, pe lângă Ehmann, iar portarul Avram a fost învins.

Scorul a devenit 2-0 în prelungirile primei reprize, în minutul 45+2, după un contraatac al gazdelor, când Paraschiv i-a pasat, peste apărare, lui Bertrand Bebey, care a pătruns în careu, singur cu portarul și a trimis peste el din 10 metri.

În repriza a doua, la doar un minut după ce a intrat pe teren, Vasile Pop a scos un penalty, în minutul 63, după ce a fost faultat în careu de Denis Ispas. A executat tot el, perfect, puternic, în stânga, mingea a lovit bara în lateral și s-a dus în poartă, în timp ce goalkeeperul constănțenilor, Avram, a sărit în partea opusă.

Golul de 4-0 l-a reușit Gabriel Preoteasa, în minutul 86, după ce a primit în careu, a făcut ce a vrut în fața lui Ehmann, Antoche și Iani și a tras de la 11 metri central în stânga, înscriind.

În fine, în prelungirile meciului, Luceafărul a mai înscris o dată, după ce în minutul 90+2, Alexandru Dulca a pătrus în careu și a fost luat pe sus de Marco Ehmann, care a intrat prin alunecare. Arbitrul clujean Dan Florin Dreve a dictat penalty, pe care l-a executat perfect, în dreapta, aproape de vinclu, căpitanul bihorenilor, Cristian Oros. Farul a fost, astfel, umilită la Sânmartin, iar Luceafărul a obținut cea mai clară victorie din acest sezon.

De menționat ar mai fi că autorul golului de miercuri de la București, cu Metaloglobus, Pavel Nemeș, a fost eliminat la cinci minute după ce a intrat pe teren, în minutul 78, în urma unui fault la centrul terenului.

Lupuț: „Tot ce s-a întâmplat pe teren, s-a văzut pe tabela de marcaj”

La finalul partidei, antrenorul Cristian Lupuț radia de fericire după ce echipa sa a ajuns la al optulea meci consecutiv fără înfrângere.

„Vreau să felicit echipa, acest frumos grup pe care-l avem la Luceafărul. Eu zic că este un rezultat just. Tot ce s-a întâmplat pe teren, s-a văzut pe tabela de marcaj. Am dominat jocul, am avut ocazii foarte multe. Suntem la a opta partidă fără înfrângere, iar asta spune tot. Secretul? Munca, multă muncă, seriozitate și unitatea de grup. Suntem o adevărată echipă. Conducerea ne-a asigurat toate condițiile și le mulțumesc tuturor. De asemenea mulțumesc straffului meu. Vreau să le mulțumesc public domnilor Gavril și Mitru Ghilea, domnului Ioan Blidaru, sunt oameni care au rămas alături de Luceafărul și ne-au sprijinit”, a declarat, la conferința de presă, antrenorul formației Luceafărul, Cristian Lupuț.

Grigoraș: „Îmi este rușine și mie”

De partea cealaltă, antrenorul Petre Grigoraș s-a declarat rușinat de rezultat, a dat vina pe absențe și și-a taxat jucătorii, spunând că și-au bătut joc de fotbal.

„Cred că scorul spune totul! Am luat două goluri când aveam superioritate numerică. Îmi este rușine și mie. Am avut cinci absențe din primul unsprezece, au intrat alții care au jucat mai puțin și sunt supărați că nu evoluează. Cu o astfel de atitudine și-au bătut joc de fotbal. Nu este indiferent cum pierzi, poți să o faci și cu capul sus. Marea majoritate a celor care au jucat azi au făcut-o lamentabil. Asta nu diminuează nimic din meritele Luceafărului, o echipă profund transformată în bine în acest retur, care beneficiază de o bază foarte frumoasă la Sânmartin”, a spus Grigoraș.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – SSC FARUL CONSTANȚA   5-0
George Paraschiv 15′, Bertrand Bebey 45+2′, Vasile Pop 64′ – pen., Gabriel Preoteasa 86′, Cristian Oros 90+3′ – pen.

I. Rus – Mitrică, Oros (cpt.), Yabre (Moihedja 69′), Al. Băican – C-tin. Roșu (Nemeș 73′), Preoteasa, Chiorean, Al. Dulca – G. Paraschiv (Vas. Pop 62′), Bebey
Rezerve neutilizate: Moroz – Lu Yuefeng, Opriș, Ciul
Antrenor: Cristian Lupuț
Eliminat: Pavel Nemeș 78′ (roșu direct)

R. Avram (cpt.) – Joao Diogo, Ehmann, Antoche, Ispas – Celestino, Doumbia – Tud. Moldovan, M. Fotescu (Șt. Pacionel 67′), Mih. Șandru (Iani 46′) – Nic. Moise (G. Păun 46′)
Rezerve neutilizate: Mih. Popa – Sabangeanu
Antrenor: Petre Grigoraș

Stadion: Luceafărul (Sânmartin – Bihor); Arbiru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Asistenți: Radu Despa și Cristian Nicolae Lucaci (ambii din Baia Mare); Rezervă: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca); Observatori: Ștefan Szilaghi (Satu Mare) și Ionel Poclid (Timișoara).

După acest rezultat, Luceafărul Oradea a acumulat 49 de puncte și a urcat pe locul 8, în timp ce SSC Farul are 43 de puncte și se află pe poziția a 14-a. Etapa viitoare, Luceafărul joacă la liderul Chindia Târgoviște, iar Farul merge la ultima clasată Dacia Unirea Brăila.

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)

Marius ANGHEL 19 May. 2019, 14:32 Campionat
Pe aceeași temă