Debut perfect pentru Olimpia în noul sezon. Sătmărenii s-au instalat în fotoliul de lider duce ce au umilit Metalul la Reșița. Pană are cuvinte dure pentru proprii jucători

Marius ANGHEL 30 Aug. 2015, 01:33 Campionat

Olimpia Satu Mare a debutat perfect în noua ediție a Ligii a 2-a, umilind cu 5-0, în deplasare, pe Metalul Reșița, una din echipele cotate ca favorite la promovare. În urma acestui rezultat, sătmărenii ocupă prima poziție din clasament și au realizat scorul etapei în liga secundă. Etapa următoare, „galben-albaștrii” primesc vizita celor de la FC Bihor, iar jucătorii și conducătorii se așteaptă la mulți localnici pe stadionul Olimpia.

Sătmărenii au început foarte hotărâți partida de pe Valea Domanului, deschizând scorul în minutul 19 prin căpitanul Cosmin Iuhas. După ce în minutul 11 nimerise bara, Takacs îl servește perfect pe Iuhas dintr-un corner, iar acesta deschide scorul cu o lovitură de cap. După doar trei minute, Alexandru Boștină duce scorul la 2-0, cu un șut la colțul lung, de pe linia careului mare. Același Boștină marchează pentru 3-0, în minutul 43, vrând parcă să închidă gura contestatarilor care au considerat readucerea lui la Olimpia drept o mișcare neinspirată.

Tiberiu Csik a declarat mereu că are foarte multă încredere în atacantul timișorean și aceasta a fost răsplătită sâmbătă. Sătmărenii nu ridică piciorul de pe accelerație și, pe fondul unei căderii de moral a reșitenilor, în debutul reprizei secunde înscrie și Faur, după o acțiune personală. Înainte cu un minut de finalul partidei, jucătorii oaspeți mai înscriu odată prin nou-intratul Gabriel Cădar. Acesta rămâne nemarcat în careul mic și punctează din șapte metri, ducând scorul la 5-0.

METALUL REȘIȚA – OLIMPIA SATU MARE        0-5
Iuhas ”19, Al. Boștină ”21, ”43, Bg. Faur ”46, Cădar ’89

Zimmerman (cpt.) – R. Cristian, I. Popescu, Nogo, Anițoiu – Feher, M. Chițu (Bloju ’88) – I. Szabo, Săndescu (Krkelic ’46), Ponoran (Muselin ’46) – Ad. Ionescu
Rezerve neutilizate: Ciule – Luba, Manole
Antrenor: Marian Pană

Băican – D. Muntean, I. Tătaru, Heil, Iuhas (cpt.) – Villand, Chivari – Takacs (Cădar ’72), Bg. Faur (M. Csik ’84), Bura – Al. Boștină (Selagea ’58)
Rezerve neutilizate: Șuta – D. Lukacs, Ciul, Bîgiu
Antrenor: Tiberiu Csik

Stadion: „Mircea Chivu” (Reșița); Spectatori: 400; Arbitru: Florin Miron (București); Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș și Constantin Mihai Cantemir (ambii din Făgăraș); Jucătorul meciului: Cosmin Iuhas.

VEZI o GALERIE FOTO detaliată de la meci

Sătmărenii au reușit cea mai categorică victorie în deplasare din istoria clubului

Conform datelor furnizate de site-urile de statistică sportivă din România, echipa lui Tiberiu Csik a scris istorie în partida de sâmbătă. Victoria cu 5-0 din fața Metalului Reșita este cel mai categoric succes din deplasare din istoria clubului în cadrul unei competiții oficiale organizate de Federația Română de Fotbal. Alte victorii clare în deplasare înregistrate în istoria recentă sunt două rezultate de 3-0 din sezonul trecut cu Universitatea Craiova și UTA Arad.

Antrenorul Tiberiu Csik era extrem de mulțumit la finalul partidei. „A fost o victorie categorică, fără dubii, foarte importantă pentru noi, având în vedere că am câștigat în deplasare. Dar deja ne gândim cum să pregătim următorul joc, de acasă, cu FC Bihor. În prima repriză ne-au pus probleme, dar după ce am marcat primul gol, am pus stăpânire total pe joc. Chiar dacă cei de la Bihor au pierdut primul meci, l-au pierdut împotriva unei echipe favorite la promovarea în Liga I, așa că nu trebuie să considerăm meciul câștigat dinainte. În continuare, avem mult de muncit, trebuie să ne pregătim în continuare și rezultatele vor veni. Anul trecut am avut foarte multe ocazii, dar nu le-am fructificat. Acum avem ocazii și marcăm, băieții s-au concentrat mai mult în fața porții și au înscris”, a declarat, pentru sportulsatmarean.ro, tehnicianul Olimpiei.

„Este foarte important pentru noi ca la meciurile de acasă să vină suporterii la stadion deoarece echipa Olimpia este a sătmărenilor, din banii lor este finanțată echipa, jucăm pentru ei. Așa că îi așteptăm să ne fie alături pe stadion”, a mai ținut să precizeze Csik.

Alexandru Boștină vrea să devină golgheterul Seriei a II-a

Atacantul timișorean Alexandru Boștină, readus la Olimpia după aventura la FC Caransebeș, are planuri mari după ce a înscris de două ori în partida de la Reșita. Acum două sezoane, Boștină marca nouă goluri pentru Olimpia, iar în acest sezon și-a propus să înscrie cel puțin 16 goluri și să devină golgheterul echipei și al Ligii 2. El a declarat la finalul partidei de la Reșita că încă nu este mulțumit de randamentul său și nu a ajuns la 100 la sută din potențial.

„Deocamdată, nu sunt muțumit de randamentul meu. Încă nu sunt 100 la sută pregătit, dar mă bucur că am debutat în noul sezon cu o victorie categorică și că am fost foarte eficienți. A fost un meci dificil pentru noi și ne bucurăm că am câștigat într-o manieră așa de categorică, însă nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. E un start bun, îmi doresc să fiu golgheterul Olimpiei și al Ligii 2, iar prin golurile mele vreau să ajungem la cât mai multe victorii ale Olimpiei, să terminăm pe un loc cât mai sus. Ca un obiectiv personal, îmi doresc să marchez cel puțin 16 goluri în acest sezon competițional”, a declarat, pentru sportulsatmarean.ro, Alexandru Boștină.

Pană: „Jucătorii au fost jaloane pe teren”

La conferința de presă de după meci, antrenorul Metalului, Marian Pană, nu a mai iertat pe nimeni și a spus lucrurilor pe nume. „Nu sunt supărat, dar normal că mă simt puțin jenat de ceea ce s-a întâmplat pe teren. Încerc din răsputeri să iau aproape întreaga vină asupra mea. Sunt vinovat pentru că eu antrenez echipa, eu reprezint echipa. Încerc să găsesc scuze jucătorilor și mă străduiesc să mă abțin de la multe comentarii vizavi de ei. Cred totuși că avem un grup de jucători buni, dar sunt alte lucruri care s-au întâmplat și se întâmplă și care mă depășesc pe mine. Îmi pare foarte rău, am început jocul bine, chiar am crezut ca putem să câștigăm. Jucători care au evoluat foarte bine cu UTA, astăzi au fost jaloane pe teren. Îi respect foarte mult pe jucători, dar sunt jucători care nu se respectă între ei, cum e cazul lui Manole, care a refuzat să facă parte din lot când a văzut că nu e titular, cum e cazul lui Liuba, care a refuzat să intre când Anițoiu a cerut schimbare. Nu ai cum să refuzi să intri în teren. Ar trebui să ne simțim jenați cu toții, jucători, antrenori, conducători, inclusiv cei care au venit în tribună și au început să mă înjure de când a început meciul. Nu e echipa lui Pană, e echipa Reșiței, e echipa orașului, și dacă s-a făcut cineva de râs s-a făcut Metalul Reșița! Cât voi fi eu la echipa asta, Manole nu mai are ce căuta. Liuba a refuzat să intre. Din punctul meu de vedere nu mai are ce căuta la echipa asta. Dacă șefii hotărăsc altceva, atunci să răspundă ei de rezultate! E jenant pentru toți!”, a spus Pană citat de expressdebanat.ro.

Articol scris de Andrei PASCA
Foto: Express de Banat

Marius ANGHEL 30 Aug. 2015, 01:33 Campionat
Pe aceeași temă