De Souza și-a salvat echipa de la o nouă rușine

26 Apr. 2012, 17:24 Campionat

Meci anost ieri după-amiază la Botoșani, acolo unde formația lui Costel Orac a dat piept cu „buzoienii” lui Mihai Ciobanu. În ciuda diferenței foarte mari dintre cele două echipei, moldovenii s-au impus greu, cu 1-0, după superexecuția lui De Souza, spălându-și astfel o mică parte din rușinea de etapa trecută, acel 2-6 la Tulcea.

Primul sfert de oră a fost unul de tatonare, tehnicienii ambelor formații căutând slăbiciunile din prima garnitură a adversarului. Răbufnirea botoșănenilor a venit de la brazilianul De Souza, care, în minutul 27, a trecut de doi adversari și a șutat lobat de la aproximativ 25 de metri direct sub transversala lui Sârbu.

După marcarea golului părea că va fi un festival de reușite din partea jucătorilor echipei gazdă, Homneac (28), Todoran (31) și Matei (37) trecând aproape de majorarea scorului, toți ratând din poziții unu-la-unu cu portarul buzoienilor.

Ratări jenante și în repriza a-II-a

Ocaziile la poarta Gloriei au continuat și în cea de-a doua repriză, însă Matei (62), scapat pe contraatac, a șutat de la marginea careului puțin pe lângă poartă, ratarea făcând ca publicul prezent la meci să fluiere la scenă deschisă prestația favoriților.

Pe final, botoșănenii Homneac (80) și Ghiceanu (92) puteau să-și treacă și ei numele pe tabela de marcaj, dar, din situații foarte bune, au reluat slab, lăsând scorul final la limită, însă și furia oficialilor să se dezlănțuie după o nouă prestație slabă în acest retur.

FC BOTOȘANI – GLORIA BUZĂ‚U 1-0 (1-0)
Juninho (28)

Antrenor: Costel Orac
Curileac – Patache, Atudorei, C. Dinu (cpt), V. Bordeanu – Matiș (’50 Chișu), Rudac, Todoran (’58 Acsinte), Juninho – Homneac, M. Matei (’79 Ghiceanu)
Eliminare: V. Bordeanu (82 – două galbene)

Antrenor: Mihai Ciobanu
D. Sârbu (cpt) – Nițor, Murdărea, Berceanu, M. Olteanu – C. Cucu (’28 Mbella), Jercălău, Fl. Alexandru (’60 Luiceanu), Horovei, C. Ursu (’88 Pușkaș) – Șt. Iordache

Articol și foto de Eduard BLAGA

26 Apr. 2012, 17:24 Campionat
Pe aceeași temă