De data asta n-a mai mers! Cu Popescu și Morariu figuranți, Chindia a pierdut la Brăila, în fața ultimei clasate dintre echipele rămase în Liga 2

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 06 Apr. 2018, 13:17 Campionat

Chindia a strâns puncte bune în primele runde jucate în 2018, dar, de fiecare dată, jocul a șchiopătat. Cu ASU Poli, Ripensia și Luceafărul, echipa din Târgoviște a revenit de la 0-1 sau 1-2, vezi cazul jocului din Ciarda Roșie, și a reușit să câștige. În toate meciurile în care s-a impus în această primăvară, dâmbovițenii au lovit în ultimele minute, inclusiv în chinul cu Miroslava, 2-0 pe „Eugen Popescu”.

În Joia Mare, ulciorul n-a mai mers la apă: la capătul unei evoluții submediocre, trupa cu pretenții de Liga 1 din Târgoviște a capotat la Brăila, 0-1 cu formația care ocupă practic ultimul loc în ierarhia echipelor active din competiție.

Chindia a jucat practic în nouă la malul Dunării: Iustin Popescu a scăpat mingea în poartă la prima și singura ocazie a gazdelor din tot jocul, după o lovitură liberă bătută lejer de mijlocașul Marian Anghelina, iar Morariu a continuat seria prestațiilor lamentabile. Nisipeanu (8), Liviu Mihai (53) și Florea (86) l-au făcut mare pe Botaș, goalkeeperul Brăilei. Cherchez (63) a ratat din colțul careului de 6 metri, din centrarea lui Licu.

Pe final, gazdele s-au târât, la propriu, în căutarea primei victorii din ultimele șase luni. Chindia a terminat în genunchi un joc pe care nu avea voie să îl piardă, se poate îndepărta și mai tare de primele clasate, iar în actualele condiții și cu spectrul unui program dificil, nu mai e sigură nici măcar de locul 3, cel care duce la baraj.

La final, gafeurii Popescu și Morariu i-au înjurat într-un mod suburban pe cei câțiva suporteri veniți de la Târgoviște să încurajeze Chindia la Brăila.

După acest eșec, Chindia rămâne pe locul 3, cu 58 de puncte, însă poate rămâne în spatele Dunării și Hermannstadt-ului, care joacă astăzi. În schimb, cu cele trei puncte câștigate joi, Dacia Unirea face 25 de puncte și urcă o poziție cel puțin pentru o zi, peste Pandurii Târgu Jiu.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – CHINDIA TÂRGOVIȘTE     1-0
Marian Anghelina 16′

Botaș – Gîț, Stănciulescu (cpt.), Ghiocel, Nicola – Anghelina (Al. Pop 81′), M. Dima – Alin Manea (Gab. Niță 67′), Cubleșan, Ol. Bucur (Covaciu 72′) – Banyoi
Rezerve neutilizate: Bg. Olaru – Țăranu, Vitan, Dushkaj
Antrenor: Alin Pânzaru

I. Popescu – D. Ciobotariu, Ov. Morariu (Cr. Neguț 59′), Vătavu, Martac – Nisipeanu (Licu 63′), L. Mihai, Rogoveanu, Crinel Stoica – D. Florea (Jurj87′), Cherchez (cpt.)
Rezerve neutilizate: Meilă – D. Dumitrașcu, Acasandrei, Pencea
Antrenor: Nicolae Croitoru

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova); Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș și Constantin Mihai Cantemir (ambii de la Făgăraș).

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 06 Apr. 2018, 13:17 Campionat
Pe aceeași temă