Daniel Bona: „Jucătorii mei s-au retras inexplicabil de mult”. Antrenorul spune că Unirea va continua și în play-off

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 15 Mar. 2015, 17:34 Campionat
Daniel Bona:

Antrenorul Unirii Tărlungeni, Daniel Bona, nu își explică retragerea echipei sale din partea secundă a jocului din Zăvoi. Brașovenii au controlat prima repriză și au condus la pauză cu 1-0 după reușita lui Brujan din minutul 15. În partea secundă, Unirea a fost dominată și vâlcenii au întors rezultatul după reușitele lui Deaconescu (minutul 71) și Geantă (minutul 77).

„A fost o primă repriză echilibrată, în care am reușit să deschidem scorul, apoi contraatacul lui Marin, trei contra unul, unde puteam închide jocul. În repriza secundă, inexplicabil, jucătorii mei s-au retras mult, Vâlcea a creat presiune mare, a avut foarte multe faze fixe și la două greșeli de marcaj, am primit două goluri. La golul doi, jucătorii mei au cerut ofsaid, nu pot să mă pronunț, mai aveam un jucător pe linia porții, nu mă pot pronunța, dar golul a fost primit din cauza lipsei de marcaj. La primul gol aveam un jucător afară, pe fundașul dreapta Vlăsceanu, de acolo a venit centrarea, nu am avut maturitatea să îndepărtăm mingea de acolo până reintră el. A fost și ocazia lui Iaroș din final” a spus Bona.

„Sper ca legea să ajute comunitățile locale să dea bani la fotbal, altfel nu mai văd deloc Liga a II-a”

Pentru Tărlungeni, echipă care traversează mari probleme financiare și unde jucătorii au acceptat să evolueze gratis, prioritar este să termine campionatul. Prezent în Zăvoi, primarul Iosif Kiss a anunțat însă că Unirea va juca și în play-off și va termina campionatul. Daniel Bona crede că, din vară, echipele din eșalon secund nu vor putea continua decât spirijinite de autoritățile locale.

„Este un bonus că ne putem prezenta la fiecare meci. Avem și un număr de puncte care să ne permitem să prindem play-off-ul. O să mai facem puncte. Obiectivul nostru rămâne să terminăm campionatul, dacă reușim, situația este dificilă. Ne-au plecat șapte jucători, jumătate de echipă, trebuie să ducem campionatul în 12-13 inși. În partea secundă a apărut și o ușoară cădere fizică. Sperăm ca cineva să vină lângă noi și să ne ajute să terminăm campionatul. Brujan a marcat de ziua lui, a jucat cu febră. În tur a jucat două meciuri, acum evoluează meci de meci, a tras de el cât a putut, numai cuvinte de laudă. Șansa noastră este că am apucat să facem un cantonament în iarnă, de asta reușim să ne menținem și să dăm replică la toate echipele. Avem cu totul 18 jucători, ăștia suntem, vom încerca să mergem înainte, ne dorim măcar să intrăm în play-off. Sper ca legea să ajute comunitățile locale să dea bani la fotbal, altfel nu mai văd deloc Liga a II-a. Nu ai cum să mai ții o echipă la Liga a II-a dacă nu te ajută comunitatea locală” a mai afirmat tehnicianul brașovenilor.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 15 Mar. 2015, 17:34 Campionat
Pe aceeași temă