Petrolul și-a ratat obiectivul din acest sezon, clasarea pe locul 4 în Liga 2 făcând-o să își ia adio de la promovare în acest an. Rezultatul sub așteptări, având în vedere bugetul de care a beneficiat în acest campionat, nu avea cum să fie acceptat cu ușurință de principalul finanțator, astfel că la gruparea ploieșteană încă se fac evaluări. Firma Veolia afirmă într-un comunicat că analizează inclusiv perspectiva „în ceea ce privește colaborarea noastră cu FC Petrolul”, în ultimele zile apărând tot mai multe zvonuri că se ia în calcul retragerea din parteneriat.
Până la concluziile oficiale ale Partenerul Finanțator din cadrul Adunării Generale a Creditorilor clubului, în jurul Petrolului se învârt mulți oameni de fotbal. Unul dintre aceștia este Marius Stan, fostul președinte al Oțelului și fost primar al Galațiului, care e tot mai interesat să revină în prim-plan.
Însă pentru preluare postului de președinte e în cărți și Dani Coman, acum la Astra. TelekomSport scrie că fostul portar va lăsa clubul giurgiuvean și va semna cu Petrolul. Acesta nu-și mai dorește să continue la Astra, echipă care are multe dificultăți financiare și că e tentat să meargă la rivala din Ploiești, unde „găzarii” i-au pregătit un salariu lunar de 7000 de euro.
Fiul fostului patron al Rapidului e și el dorit în conducere
La ultima Adunare Generală a Asociaților clubului Petrolul, petrecută pe 17 mai, s-a adus în discuție alegerea noului președinte al clubului, funcție care, până de curând, era deținută de Cristian Vlad, iar acum îl are ca interimar pe vicepreședintele Octavian Grigore.
Totodată, suporterii, susținuți de antrenorul Gheorghe Mulțescu, au propus găsirea unei firme de management sportiv care să se ocupe de destinele echipei. Cu aceasta din urmă a fost de acord și Mădălin Mihailovici, preprezentantul principalului acționar al clubului Petrolul, firma Veolia. Însă o decizie finală s-a decis să se va lua pe 17 iunie, când va avea o nouă ședință a AGA.
TelekomSport susține că de managementul sportiv se va ocupa Octavian Moraru, care se retrage astfel de la Gaz Metan Mediaș. Acesta va avea un salariu lunar de 6.000 de euro, însă beneficiile nu se vor opri aici. Fiul fostului patron al rapidului, Valerii Moraru, va primi 30% din eventualele sume pe care Petrolul le-ar încasa pentru jucătorii aduși de el. În plus, va avea o primă de promovare de 100.000 de euro.
Ultima dată manager sportiv la Gaz Metan Mediaș, Octavian Moraru ar urma să vină alături de „logistica” firmei de impresariat Fotbal Hebdo – deținută de impresarul modovean Arcadie Zaporojanu. Aceasta s-a implicat anul trecut la Poli Iași, iar în acest sezon la Gaz Metan Mediaș.
Iară comunicatul Veolia, Partenerul Finanțator din AGA al clubului Petrolul, în privința analizei pe care o desfășoară acum:
„Finalul anului competițional 2018-2019 a poziționat echipa FC Petrolul Ploiești pe locul 4 al ligii secunde, ceea ce a împiedicat atingerea obiectivului declarat la începutul Campionatului de Fotbal: accederea în Liga I.
Partenerul Finanțator a asigurat, așa cum a promis încă de la început,resursele, know-how-ul și experiența de business, pentru a putea continua construcția acestui proiect și a putea ținti către Liga I de fotbal.
Pe parcursul acestui an, Partenerul Finanțator a avut o abordare democratică în care Managementul Clubului și Echipa Tehnică au avut libertatea firească de a-și asuma și îndeplini rolurile definite în conducerea echipei spre obiectivul declarat.
Din păcate, performanța slabă a echipei, dar și cedarea la diferitele presiuni care au dus la activarea a 4 antrenori pe parcusul anulului competițional 2018-2019, situează astăzi echipa în același punct în care se afla în toamna anului trecut.
După insuccesul atingerii obiectivului, ne aflăm într-un moment de analiză și evaluare a perspectivelor viitoare în ceea ce privește colaborarea noastră cu FC Petrolul. Analiza va include atât activitatea Managementului Clubului cât și performanțele staff-ului tehnic, care împreună sunt, de fiecare dată, motorul evoluției unui proiect fotbalistic de succes.
Principiile proiectelor în care compania noastră se asociază sunt întotdeauna ghidate de etică și transparență. Desfășurarea lor are întotdeauna la bază o activitate susținută de management real și performant, ce trebuie conștientizat, asumat și îndeplinit de către toate părțile implicate, în limita rolului fiecăreia dintre acestea.
Veolia România”
Articol scris de Marius ANGHEL