Dacia Unirea s-a deplasat de joi la Motru pentru a fi pregătită înaintea meciului cu Pandurii. Ce spun despre amânarea campionatului și ce noutăți au în privința finanțării

Marius ANGHEL 24 Nov. 2017, 11:23 Campionat
Dacia Unirea s-a deplasat de joi la Motru pentru a fi pregătită înaintea meciului cu Pandurii.** Ce spun despre amânarea campionatului și ce noutăți au în privința finanțării

Joi la prânz, jucătorii Daciei Unirea au plecat spre Târgu Jiu, urmând ca, sâmbătă, de la ora 11:00, să joace în compania echipei Pandurii, în ultima etapă a turului Ligii a 2-a la fotbal. Nu fac această deplasare fundașul central Costin Ghiocel, care este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, și nici Roșoagă, nerefăcut după o accidentare mai veche. De asemenea, incert este și portarul Olaru, însă acesta va face parte din lotul pe care antrenorul Alin Pânzaru va miza în partida de la Târgu Jiu.

Înaintea partidei directe, echipa gorjeană se află pe locul al 16-lea, primul din zona retrogradării, iar echipa brăileană ocupă poziția a 15-a, ultima care asigură menținerea în acest eșalon. Pandurii Târgu Jiu nu a mai câștigat de 11 etape, însă nici formația de la Dunăre nu a avut un parcurs prea bun în ultima vreme, așa că se anunță un joc viu disputat, pentru că ambele combatante doresc să încheie prima jumătate a campionatului cu un rezultat pozitiv, deasupra liniei retrogradării.

„Am plătit două nopți de cazare, pentru ca jucătorii să se poată odihni înaintea unui meci important, așa că joi ei au venit la antrenament, au mers la masă, apoi au plecat spre Târgu Jiu. Sper să nu pierdem în acest ultim meci al turului”, a declarat, pentru Obiectiv Vocea Brăilei, Valentin Avramescu, președintele Consiliului Director al Daciei Unirea.

Vor amânarea ultimelor două etape din acest an

Șeful clubului brăilean speră ca, după această etapă campionatul să se întrerupă, singurul motiv invocat de gruparea fotbalistică de la Dunăre în cererea trimisă la FRF este legat doar de situația financiară. Primele trei clasate, AFC Hermannstadt, Dunărea Călărași, Chindia Târgoviște și ASU Politehnica Timișoara, locul al șaptelea, nu sunt de acord cu reprogramarea, în timp ce Metaloglobus București se abține. În rest, toate celelalte cluburi din Liga a 2-a ar dori să mai joace doar în acest weekend, ca apoi să intre în vacanță.

„Miercuri, 29 noiembrie, în ședința de Comitet Executiv se va decide dacă se vor mai disputa și celelalte două etape din retur sau campionatul se va întrerupe până la primăvară. Și noi am solicitat întreruperea campionatului dintr-un singur motiv, cel al lipsei fondurilor financiare, orice etapă care se va mai disputa reprezintă pentru noi un efort financiar pe care acum nu știu dacă ni-l vom mai putea asuma. Dar vom respecta decizia Comitetului Executiv, indiferent care va fi ea”, a mai spus Valentin Avramescu.

Primarul anunță vești bune în privința finanțării

Cât privește finanțarea din partea Consiliului Local, edilul Brăilei, Marian Dragomir, a anunțat ieri că a semnat și contractele. În prezent, primăria așteaptă ca asociațiile/cluburile sportive să contrasemneze documentele și să le depună la Palatul Administrativ pentru a putea livra banii în conturi.

„Am semnat contractele de finanțare pentru baschet, fotbal și volei. Urmează să dăm drumul la finanțare în cel mai scurt timp, după ce semnează și dânșii contractele. Dar voiam să precizeze că procedura a fost îndeplinită”, a declarat Dragomir, citat de Obiectiv Vocea Brăilei, care a mai spus că dacă reprezentanții cluburilor se vor grăbi și vor depune contractele semnate la primărie până la finalul acestei săptămâni, luni, cel târziu marți, vor avea banii în conturi. Dacia Unirea ar urma să primească 450.000 de lei.

În altă ordine de idei, unul dintre juniorii Daciei Unirea, Costin Ciucureanu, a fost convocat în perioada 4-14 decembrie la o acțiune a naționalei U18. Fotbaliștii convocați de FRF vor face un stagiu de pregătire și vor susține o partidă amicală în deplasare, cu echipa similară a Italiei.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 24 Nov. 2017, 11:23 Campionat
Pe aceeași temă